Φώφη Γεννηματά: Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη νέα γενιά για να παλέψει τις ιδέες της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας που προωθεί το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι η πολιτική δεν είναι ένα reality show με παίκτες που αλλάζουν ιδεολογίες και απόψεις. «Αν οι πολιτικές μεταγραφές έχουν γίνει η κανονικότητά μας, τότε η ηθική στην πολιτική θα πρέπει να γίνει η επανάστασή μας. Η νεολαία του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να γίνει η αιχμή του Κινήματος, η γροθιά του απέναντι σε κάθε συστημική λογική. Θέλω να το πάρετε πάνω σας. Να δώσετε τη μάχη των ιδεών. Σας πιστεύω και σας εμπιστεύομαι. Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο, παρά να γίνουμε ξανά ένα πραγματικό Κίνημα νέας Αλλαγής. Νέας πνοής. Νέων αμφισβητήσεων. Νέων συγκρούσεων. Νέων αιτημάτων. Ακόμη και νέας αισθητικής, που θα αγκαλιάσει και θα φέρει στην επιφάνεια την ατζέντα τού αύριο. Εσείς είστε το κίνημα της Νέας Αλλαγής» υπογράμμισε.

Ακόμη αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις για τα προοδευτικά κόμματα και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η παγκοσμιοποίηση έβαλε την οικονομία στο επίκεντρο και τον άνθρωπο στο περιθώριο, αλλά σήμερα η πανδημία ανατρέπει τα πάντα. «Η επιστροφή της Σοσιαλδημοκρατίας είναι η απάντηση σε όλους όσους σας θέλουν αμέτοχους, σε όσους προσπαθούν να σας πείσουν ότι η συμμετοχή και η κινητοποίηση είναι περιττές. Εκεί επενδύει η συντήρηση, αλλά δεν θα τους περάσει» υπογράμμισε η ίδια.

Επίσης μίλησε για τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, επισημαίνοντας «σημαίνει πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια. Τράπεζες που στηρίζουν τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση». «Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα στην κοινωνία» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«Γαλάζια κανονικότητα σημαίνει πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια»

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σχολίασε πως  «γαλάζια» κανονικότητα σημαίνει: πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια. Τράπεζες που στηρίζουν τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση. Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα στην κοινωνία».

«Πίσω από τα φώτα της ράμπας»

Σε έκτακτη διαδικτυακή ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό κείμενο 22 σημείων, υπό τον τίτλο «Πίσω από τα φώτα της ράμπας». Αφορά τομείς της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, οι οποίοι προσδιορίστηκαν από τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τους τομεάρχες του κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι, παρά την επικοινωνιακή υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και προσδιορίζεται από την εφαρμογή συντηρητικών πολιτικών, με ταυτόχρονη προσπάθεια διαμόρφωσης πελατειακού κράτους. «Μέχρι την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθούσε ανάλογη συντηρητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει το κυβερνών κόμμα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά διαπιστώνονται ίδιες συντηρητικές πολιτικές, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική. «Με την οικονομική διαχείριση που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνονται οι ανισότητες, δέχεται πλήγματα η μεσαία τάξη, ενώ για το Υπερταμείο δεν έχει αλλάξει τίποτα», υποστηρίζουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκαν ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η εναλλακτική πρόταση του κόμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, οι κ.κ, Πρωτόπαπας και Χρηστίδης υπογράμμισαν, ότι καταγράφονται σημάδια ανοδικής τάσης του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό δεν αρκεί και η προσπάθειά του είναι προσπάθεια διαρκείας. «Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αντιλαμβάνονται τι έγινε στα 4,5 χρόνια κυβέρνησής του κι αποστασιοποιούνται. Έτσι γίνεται. Περνάμε από μια ενδιάμεση φάση και οφείλουμε να τους πείσουμε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις