Κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της πανδημίας, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, κατά την οποία, ο κ. Μητσοτάκης, «είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του», όπως τονίζει. «Εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής, «να αφήσει την κρίση να βαθαίνει δίχως μέτρα ενεργητικής στήριξης των χιλιάδων εργαζομένων στην εστίαση και στον τουρισμό». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα». «Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει», υπογραμμίζει, σχολιάζοντας ότι «αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει».

Με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό, εργαζόμενοι στον τουρισμό, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα. Κρατώντας πανό που έλεγε ότι “δεν ζούμε με 400 ευρώ”, οι συμμετέχοντες είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον τουρισμό που έχει πληγεί σοβαρά φέτος από την πανδημία και τα ελλιπή μέτρα για την στήριξη του κλάδου και των εργαζομένων, όπως καταγγέλλουν. Σύμφωνα με το τοπικό Corfu TV, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αλέξης Τσίπρας: Όλα τα μεγάλα νησιά μας βγάζουν κραυγή αγωνίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί των Φαιάκων στις 2 Ιουλίου. «Η Κέρκυρα, όπως και όλα τα μεγάλα νησιά μας, βγάζουν κραυγή αγωνίας, εκπέμπουν SOS. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που ενδεχομένως να κάνουν ακόμα και 18 μήνες για να εργαστούν και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ταυτόχρονα και οι επιχειρηματίες εκπέμπουν SOS. Διότι δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν κεφάλαιο κίνησης, διότι δεν στηρίχτηκαν ουσιαστικά, διότι απ΄ όλους όσους επικοινώνησα και μίλησα μαζί τους, ούτε ένας δεν μου είπε ότι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε δανεισμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία του στο κέντρο της πόλης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη για «ασυνεννοησία» και «έλλειψη σχεδιασμού στην επανέναρξη του τουρισμού». «Πολύ φοβάμαι ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει, το φθινόπωρο στα μεγάλα νησιά μας, δεν θα μιλάμε για μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά θα μιλάμε για οργάνωση συσσιτίων», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κέρκυρα

Gepostet von Flash.gr Life am Donnerstag, 2. Juli 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις