Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ: «Είναι μία ιστορική μέρα, μία εθνική επιτυχία και μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς -όπως είπε και ο πρωθυπουργός- θα επενδύσουμε τα χρήματα αυτά για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα». «Με τη διαπραγματευτική τακτική που αναπτύξαμε, καταφέραμε να προστατέψουμε προγράμματα που είχαν εθνικές κατανομές», πρόσθεσε και ανέφερε ότι άλλαξε κάπως η αναλογία μεταξύ των επιχορηγήσεων και των δανείων και πως τα χρήματα που συνολικά επενδύει η Ευρώπη είναι 1,8 τρισ. ευρώ, γεγονός που κανείς δεν φανταζόταν πριν από λίγους μήνες.

«Η Ελλάδα έχει παίξει έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο, όλες αυτές τις ημέρες των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός, όπου απαιτούνταν, και να φτάσουμε σε αυτήν την ιστορική συμφωνία. Θυμίζω ότι είναι πρώτη φορά στα χρόνια της Ευρώπης που θα έχουμε χρηματοδότηση τέτοιου μεγέθους με κοινό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των κοινών αναγκών των κρατών-μελών. Και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς μία στενότερη συνεργασία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σημείωσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί μνημονίου. Είναι κοινοί οι κανόνες για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Όσον αφορά την εκταμίευση -όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου- δεν θα υπάρχει δυνατότητα βέτο από κανένα μέλος του Συμβουλίου. Μπορέσαμε και απλοποιήσαμε, από κοινού όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, το πολύ περίπλοκο σύστημα διακυβέρνησης, που είχε αρχικά προταθεί από τις λεγόμενες “φειδωλές χώρες”. Είναι ένα ισορροπημένο πακέτο, με τους αναγκαίους συμβιβασμούς, φυσικά, που έπρεπε να γίνουν για να κλείσει», ενώ είπε πως έχουμε περισσότερους πόρους τα πρώτα τρία χρόνια και λιγότερους τα επόμενα.

Τόνισε πως «σημασία έχει, σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα κόμματα -όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός- να έχουμε έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο για να απορροφήσουμε γρήγορα χρήματα για να μεταμορφώσουμε, όπως είπε, την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις μέσα στο 2020. Έτσι ώστε -όπως είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του- να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και δαπάνες που έγιναν από τον Φεβρουάριο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Έσπευσε να τονίσει πως δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος: «Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη και το πολιτικό σύστημα είναι ώριμο. Και ο πρωθυπουργός έχει μία ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική ατζέντα. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να επενδύσουμε αυτά τα χρήματα και να μην τα σπαταλήσουμε».