Κώστας Τσιάρας: Συνέντευξη στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Με τους διαλόγους των πυροσβεστών να κυριαρχούν στην ατζέντα ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε πρώτα στην υπόθεση για το Μάτι λέγοντας  «Αυτά που ακούσαμε στα ηχητικά ντοκουμέντα, είναι αδιανόητα για μια σύγχρονη πολιτεία και δημοκρατία Εξετάζουμε αν έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, ας είμαστε υπομονετικοί, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της»

Τσιάρας για Τουλουπάκη

Το πιο ενδιαφέρον πάντως στη συνέντευξη ακολούθησε.  Για μία υπόθεση που προκαλεί τριγμούς ακόμα και μέσα στο κυβερνών κόμμα, αυτή της δίωξης της κ. Ελένης Τουλουπάκη ο Υπουργός Δικαιοσύνης ερωτήθηκε από τον Δημοσιογράφο για όσα πρέπει να ακολουθήσουν μετά τη δίωξή της. Ακολουθεί ο  απομαγνητοφωνημένος διάλογος:

-Τι προτίθεστε να κάνετε με το θέμα της κ. Τουλουπάκη; Προτίθεστε να θέσετε το θέμα στο δικαστικό συμβούλιο ώστε να της πάρουν την υπόθεση Novartis;  Και να προτείνετε και αντικαταστάτες γιατί αυτή είναι αν δεν κάνω λάθος η διαδικασία.

– Είναι σωστό αυτό που λέτε. Στην πραγματικότητα Υπάρχουν δύο ερωτήματα που μπορούν να γίνουν από εμένα στο πλαίσιο των δικών μου αρμοδιοτήτων. Το ένα θέμα αφορά το αν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη (εννοεί της δίωξής της) και το άλλο ερώτημα αφορά στην πλήρωση της θέσεως του αναπληρωτή της κυρίας Τουλουπάκη.

Όμως επειδή υπάρχει σε εκκρεμότητα μία διαδικασία, η οποία ξέρετε η κυρία Τουλουπάκη έχει προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κριθεί αν όλη αυτή η διαδικασία λειτουργεί σωστά ή όχι, αντιλαμβάνεστε ότι και εγώ πρέπει να δείξω και την υπομονή προκειμένου να τελεσιδικήσει η όποια απόφαση.

Αντιλαμβάνεστε ότι ένα δικό μου ερώτημα θα σήμαινε παρέμβαση και θα δημιουργούσε μία προδιάθεση σε σχέση με το τι θα έπρεπε να γίνει και τι όχι.

Άρα λίγη υπομονή η ίδια η λειτουργία της δικαιοσύνης θα μας δείξει τα επόμενα βήματα και σε σχέση με το χρόνο και σε σχέση με τον τρόπο.

– Τον αντικαταστάτη η την αντικαταστάτρια (και δεν λέω το θηλυκό γένος τυχαία) τον ή την έχετε κατά νου;

Αυτά είναι πρόσωπα που υποδεικνύονται από το δικαστικό Συμβούλιο δεν είναι πρόσωπα που υποδεικνύει η κυβέρνηση. Είναι μία διαδικασία της ανεξάρτητης δικαιοσύνης ….]

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κράτησε ξεκάθαρα αν όχι αποστάσεις, σίγουρα μία στάση πιο θεσμική σε σχέση με όσα διαμείβονται το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση Τουλουπάκη. Να θυμίσουμε ότι με βάση την έρευνα της κ. Τουλουπάκη ασκήθηκε δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο ενώ υπάρχει εκκρεμότητα για δύο πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα το 3.48 του βίντεο αλλά και όλη τη συνέντευξη: