«Εγκληματική οργάνωση», χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία, με σκοπό την πολιτική εξόντωση του, αλλά και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. «Ήθελαν εκλογές με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οικονομικά στελέχη υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία ότι δήθεν όλοι πληρωθήκαμε από τη Novartis. Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική το νόμο της ζούγκλας, να βάλουν φυλακή δυο τρεις για να κερδίσουν τις εκλογές», είπε.

Έκανε λόγο για «ολοκληρωτισμό από την πίσω πόρτα» και τόνισε ότι η αντίδρασή του, διά της νομικής οδού, ήταν μονόδρομος. «Τους τάραξα στη νομιμότητα. Τι κάνει ένας πολίτης όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή του; Προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Κανένας δεν πίστεψε αυτές τις ψεκασμένες κατηγορίες. Η αστική συμπεριφορά είναι αμείλικτη στη σκευωρία», υπογράμμισε.«Το μέχρι τέλους δεν είναι μνημόνιο να το σκίσει ο Τσίπρας με ένα νόμο και ένα άρθρο, δεν είναι δημοψήφισμα, είναι στάση ζωής και κώδικας αξιών», είπε και -αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο- τόνισε: «Αν είναι αθώος δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχείτε. Τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας, την πολιτική αθλιότητα;».

«Μέχρι τέλους-Ποτέ ξανά!»

«Το απόστημα έσπασε. Η κάθαρση είναι στα χέρια σας. Μέχρι τέλους-Ποτέ ξανά!» ανέφερε και τόνισε: «Κάνουμε το χρέος μας και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους. Για τη δικαιοσύνη, μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά ‘παραμάγαζα’… Για τη δημοκρατία μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά σκευωρίες… Για την πατρίδα, μέχρι τέλους! Αδιαπραγμάτευτο…» ανέφερε.

Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε στον κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «μην ανησυχείτε, αλλά θα διερευνηθεί κάποια στιγμή και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;».

Το «μέχρι τέλους», είπε, «ήταν η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Ήταν η υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας, για την αποκάλυψη της σκοτεινής αυτής σκευωρίας και των πρωταγωνιστών της, για την απόδοση Δικαιοσύνης, για τους ενόχους […] Το ‘μέχρι τέλους’ έγινε η αντίδραση του πολίτη στην αδικία. Έγινε σύνθημα. Viral που λένε και οι νεότεροι. Έγινε κοινωνικό ρεύμα, μπήκε στην πολιτική ορολογία, υιοθετήθηκε ακόμα και από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά το «μέχρι τέλους…δεν είναι μνημόνιο να ‘το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο’. Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα ‘κωλοτούμπα’. Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Καταλάβατε κ. Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε; Οι δικοί σας, σας κυνηγάνε! Οι πομπές σας. Ο Νίκος ο Παπάς και ο Μανόλο Πετσίτης. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια. Η Ρένα Δούρου και η Όλγα Γεροβασίλη. Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη. Οι δήθεν ‘αδιάφθοροι’ που κατηγορούνται τώρα για διαφθορά! Κι ένας Θεός ξέρει τι άλλα έχετε κάνει και ποιοι άλλοι θα αποκαλυφθούν… Δικά σας παιδιά, όλοι τους. Παιδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ‘πρώτης φοράς αριστερά’… Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Έχετε ακούσει τι ζήτησε ο πρώην αρχηγός του κόμματός σας κ.Τσίπρα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος; Ζήτησε να διερευνηθούν οι προσωπικές σας ευθύνες για εγκληματική οργάνωση! Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Έχετε ακούσει κ. Τσίπρα τι σας χρεώνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και τότε στενή σας συνεργάτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Μήπως έχετε ακούσει τι λέει για εσάς ο μέντοράς σας και προκάτοχός σας κ. Τσίπρα, ο Αλέκος ο Αλαβάνος; Ότι είστε το σύμβολο της «ηθικής απαξίωσης της Αριστεράς». Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Δεν σας αποκάλεσε ο Σαμαράς, κ. Τσίπρα, ‘αριστερόστροφο φασίστα’. Ο Μίκης σας το είπε… Για να μην θυμηθώ τι έλεγε ο Μανόλης ο Γλέζος στα στερνά του για εσάς… Γι αυτό σας λέω: δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, κ. Τσίπρα».

Κλείνοντας , άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας: «Χρέος είναι η πυξίδα της πολιτικής όταν η πολιτική χάνει το δρόμο της. Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα έχεις χρέος να το ξεριζώσεις. Αλλιώς σε λίγο θα αναρωτιέσαι και εσύ ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Δεν είναι θέμα επιλογής».

Αναφερόμενος στην ένταση Αθήνας – Άγκυρας και την τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι όταν παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία «δεν είναι θέμα επιλογής αν θα την υπερασπιστείς. Είναι θέμα χρέους απέναντι στους πειρατές. Είμαστε Έλληνες και θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε. Για την πατρίδα μέχρι τέλους, αδιαπραγμάτευτα».