Αφού η είδηση για την ελληνική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από το Καστελόριζο διαψεύστηκε από την κυβέρνηση και το Πεντάγωνο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή «ομολόγησε» ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη ΝAVTEX.

«Το Λιμενικό εξέδωσε NAVTEX, εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβάνετο ως αμφιλεγόμενο μήνυμα, έγινε σε χαμηλό επίπεδο, δεν γνωρίζαμε κάτι, έγινε η σχετική διόρθωση, ολοκληρώθηκε η αποκλιμάκωση» είπε ο υπουργός.

Η θέση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος, κατήγγειλε στη Βουλή ότι «σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο έχει αγγίξει το ζενίθ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γνώριζε ότι εκδόθηκε NAVTEX από το Ελληνικό Λιμενικό στην περιοχή του Καστελόριζου».

Ο υπουργός ανταπάντησε: «Η εκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας» προσθέτοντας ότι μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση. Και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση. Το θέμα έληξε με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες και ασυνεννοησία.

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθν. Άμυνας

Αντί ο Υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις