Στην Κω θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 30 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Κω και με εκπροσώπους φορέων του νησιού

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

  • 10:30 Επίσκεψη στην 80 ΑΔΤΕ
  • 12:00 Συνάντηση με τον δήμαρχο της Κω, Θεοδόση Νικηταρά (Δημαρχείο)
  • 12:30 Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του νησιού

Αξίζει να σημειωθεί πως το ταξίδι αυτό έρχεται σε συνέχεια άλλων επισκέψεων του κ. Τσίπρα σε νησιά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου έχει την ευκαιρία να συνομιλεί με τις τοπικές αρχές, με εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες. Στο τελευταίο ταξίδι του στη Ζάκυνθο στις 16 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η πανδημία.

Δείτε το βίντεο

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης να φτιάξει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού, κάνει τη ζωή των ανθρώπων του νησιού, χειρότερη, μέρα με τη μέρα. Μια παρόμοια εικόνα, δηλαδή, με αυτή που αντικρίζω σε όποιο σημείο της Ελλάδας έχω βρεθεί το τελευταίο διάστημα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Για να συμπληρώσει: «Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν εδώ και πολύ καιρό, μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. Επιπλέον, ο ερασιτεχνισμός και η έλλειψη σχεδίου σε συνδυασμό με τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης, οδηγούν και στην αναζωπύρωση της επιδημίας. Δεν εφήρμοσε ενιαία πρωτόκολλα επιδημιολογικά σε όλες τις πύλες εισόδου».

«Και βεβαίως δεν είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι που έρχονται από τα χερσαία σύνορα, από τον Προμαχώνα και διαφορετικοί αυτοί που έρχονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας. Η εφαρμογή ενιαίων πρωτοκόλλων στα λιμάνια στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα ήταν κάτι αυτονόητο που έπρεπε να είχε προνοήσει. Όπως επίσης έπρεπε να είχε προνοήσει, να είχε απαιτήσει την δυνατότητα να υπάρχει τεστ για τον κορονοϊό για κάθε επισκέπτη που έρχεται αεροπορικώς σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό», τόνισε και υπογράμμισε: «Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να το πράξει και η κυβέρνηση, σταματώντας να προσεγγίζει με προχειρότητα τόσο την υγεία των ανθρώπων, όσο και την οικονομία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις