Αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης, του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, η βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών, κυρία Αλεξοπούλου Αναστασία – Αικατερίνη. Η κυρία Αλεξοπούλου ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να μετρά πλέον 9 βουλευτές.

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι μια από τις τρεις γυναίκες που εκλέχθηκαν βουλευτές τον Ιούλιο του 2019 με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η βουλευτής αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

«Με την παρούσα, σας καθιστώ γνωστό ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της “Ελληνικής Λύσης” και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της Βουλής των Ελλήνων που διαμορφώθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019».

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Σύμφωνα με το Wikipedia, η Ελληνική Λύση ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιουνίου 2016 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και δημοσιογράφο, Κυριάκο Βελόπουλο. Προηγουμένως, είχε προαναγγελθεί η ίδρυση νέου κόμματος από τον ίδιο. Στις 7 Οκτωβρίου 2016 σε εκδήλωση στο Σ.Ε.Φ., έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος. Στις αρχές Νοεμβρίου του 2017 ανακοινώθηκε η προσχώρηση του ανεξάρτητου, προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή, βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου. Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, με ανακοίνωση του κόμματος, ο βουλευτής τέθηκε εκτός κόμματος.

Στις Ευρωεκλογές 2019 η Ελληνική Λύση έλαβε ποσοστό 4,18% και ο πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος κέρδισε μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μετά την κατάκτηση της μίας έδρας, ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι το κόμμα ανήκει πολιτικά στον Θεό με τον οποίο θα «συνεργαστεί», ενώ απέφυγε οποιαδήποτε συζήτηση περί δεξιάς ιδεολογίας ή σύνδεσης με το κόμμα του ΛΑΟΣ. Οι αντιλήψεις και το μανιφέστο του κόμματος σχετίζονται με την άκρα δεξιά και τον εθνικισμό.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ο Κυριάκος Ιωσήφ Βελόπουλος είναι Έλληνας δημοσιογράφος, εκλεγμένος βουλευτής Λαρίσης, πρώην ευρωβουλευτής, πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση και πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, από την οποία αποχώρησε το 2015. Στις 28 Ιουνίου 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση της Ελληνικής Λύσης.