Επικαλούμενη προσωπικούς λόγους, δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης η βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αναστασία- Κατερίνα Αλεξοπούλου, αλλά λίγη ώρα αργότερα, επανήλθε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και ζήτησε να αποσυρθεί η έγγραφη δήλωσή της και να επανενταχθεί στην ΚΟ του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αρχικά, η βουλευτής εξέδωσε και δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφασή της. Λίγη ώρα όμως αργότερα, επέστρεψε στο γραφείο του κ. Τασούλα και του ζήτησε να αποσύρει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής της. Ο πρόεδρος της Βουλής της εξήγησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό καθώς η επιστολή ανεξαρτητοποίησής της έχει πρωτοκολληθεί.

Αυτό που μπορεί να γίνει, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής είναι, όπως της είπε ο κ. Τασούλας, να καταθέσει η ίδια νέα επιστολή με την οποία να δηλώνει πως επιθυμεί να επανέλθει στα έδρανα της Ελληνικής Λύσης και παράλληλα να αποστείλει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επιστολή που να γνωστοποιεί την επανένταξή της στην ΚΟ της Ελληνικής Λύσης. Κάτι που αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Όπως έγινε γνωστό, με τον κ. Τασούλα επικοινώνησε και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, ζητώντας την ακύρωση της επιστολής.

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι μία από τις τρεις γυναίκες που εκλέχθηκαν βουλευτές τον Ιούλιο του 2019 με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η βουλευτής ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε,

«Με την παρούσα, σας καθιστώ γνωστό ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της “Ελληνικής Λύσης” και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της Βουλής των Ελλήνων που διαμορφώθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019».

(Αρχικό κείμενο 11:45) Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί έλαβε η βουλευτής του κόμματος «Ελληνική Λύση», Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η βουλευτής του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου που είχε εκλεγεί στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών, κατά πληροφορίες επιδίωκε εδώ και καιρό να αποχωρήσει από την «Ελληνική Λύση».