Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το μέλλον των θεάτρων και των κινηματογράφων ενόψει της χειμερινής περιόδου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν και οι θεατρικές και οι κινηματογραφικές αίθουσες με μέτρα και πρωτόκολλα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η υπουργός υποστήριξε πως κατά της διάρκειας της καλοκαιρινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα ήταν αυστηρά, τηρήθηκε η απόλυτη τάξη σε όλους τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε πως δεδομένου ότι η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα φορτωμένη με κρούσματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην προσπάθεια περιορισμού τους.

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους βγήκαν ξανά σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, οι καλλιτέχνες, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά των νέων μέτρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, λόγω κορονοϊού. Έκαναν αρχικά συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία έως το υπουργείο Εργασίας. Το 80% των εργαζομένων στον πολιτισμό μένει χωρίς καμία επιδότηση, αναφέρει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε ανακοίνωση – κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση.

Τα αιτήματα του Συλλόγου είναι να επιδοτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, να ανασταλούν οι πληρωμές σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ όπως και να επιδοτηθούν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι. Τα ίδια αιτήματα διατυπώνει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που μετείχε στη σημερινή κινητοποίηση. Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο κάνει λόγο για «διχαστικά μέτρα» τα οποία «καταφέρουν άλλο ένα πλήγμα» τόσο στον πολιτισμό «όσο και στην κοινή λογική».

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει παραλογισμό τον διαχωρισμό αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα «έρχεται να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους».

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, με καταγγελίες

Δεκτές έκανε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τις παραιτήσεις που υπέβαλαν αργά το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με μία αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλονται «μη νόμιμες διαδικασίες» και «κραυγαλέες παραβιάσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης και του υγιούς ανταγωνισμού», από το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το «Ειδικό Πρόγραμμα» ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις