Ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, φέρεται διατεθειμένος να επιδιώξει από τις Βρυξέλλες να ανατρέψει την εις βάρος του απόφαση. Και για το λόγο αυτό, προχωρά σε μια… αν μη τι άλλο παράδοξη κίνηση. Εν αναμονή της άρσης της ασυλίας του, μέσω ανάρτησής του τόσο στο Twitter όσο και στην ιστοσελίδα του κόμματος που ίδρυσε (ΕΛΑΣΥΝ) όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, ζητά οικονομική ενίσχυση, δημοσιεύοντας και σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.

Τονίζει μάλιστα: «Καταθέτοντας κάποιο ποσό στους λογαριασμούς που βλέπετε, βοηθάτε να γκρεμίσουμε το βρώμικο και παράνομο καθεστώς, Θα αποκαλύψω ΠΑΝΤΟΥ το δικαστικό και πολιτικό πραξικόπημα, Λευτεριά στους εθνικιστές πολιτικούς κρατούμενους».

«Τώρα ήρθε η ώρα μας! Η ώρα όσων επιθυμούν να αποφανθεί η πραγματική Δικαιοσύνη! Ο Γιάννης Λαγός, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, θα επιδιώξει από τις Βρυξέλλες να ανατρέψει την απόφαση και να οδηγήσει στο εδώλιο των κατηγορουμένων τους επίορκους δικαστές και πολιτικούς. Οι δικαστικοί αγώνες στην Ευρώπη, κοστίζουν ακριβά. Η νομική ομάδα που αποτελείται από κορυφαίους Ευρωπαίους νομικούς, θα δώσει τιτάνια μάχη για να αναδείξει την αλήθεια», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΣΥΝ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές δικαστικές Αρχές απέστειλαν στις Βρυξέλλες επίσημο αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Στο αίτημα περιλαμβάνεται απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την οποία έχει επιβληθεί στον Γ. Λαγό ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη κατοχή όπλων, χωρίς αναστολή.

«Καλώ την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός είχε δηλώσει προ ημερών ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ως μάρτυρα θα καλέσει της Εισαγγελέα της δίκης, Αδαμαντία Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Οικονόμου αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσης όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και είχε χαρακτηρίσει «μεμονωμένα περιστατικά» τη δολοφονία Φύσσα και τις άλλες βίαιες επιθέσεις των Χρυσαυγιτών.

Μεταξύ άλλων της ασκήθηκε κριτική γιατί δεν ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, το 2015 ενώ επικριτικά ήταν τα σχόλια εναντίον της όταν ζήτησε να δοθεί αναστολή στις ποινές των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. «Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους», είχε πει, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις