Νέα Μέτρα Αχτσίογλου: Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με επιχειρήματα στον υπουργό Οικονομικών ότι στα νέα μέτρα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους μισθούς των εργαζομένων και την προστασία των σχέσεων εργασίας. Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «ασπιρίνες» καθώς όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, η δήθεν ενίσχυση θα έχει και πάλι ως άξονα την επιστρεπτέα προκαταβολή. Οι ενισχύσεις της επιστρεπτέας 4 είναι μόλις 50% επιχορήγηση που δεν θα το επιστρέψουν δηλαδή , ενώ θα ακολουθήσει και νέος πέμπτος κύκλος τον Δεκέμβριο.

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης, την οποία «πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών».

Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών
Την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε ο έλεγχος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ίδια τοποθετείται εκ νέου σήμερα με προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής.
Είναι εξωφρενικό ότι ούτε τούτη την ώρα, με το δημόσιο σύστημα υγείας στα όρια του, η κυβέρνηση προβλέπει κάποια ενίσχυσή του.
Στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας όχι απλώς επιμένει στα ίδια, απολύτως ανεπαρκή μέτρα, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ και μήνες, αλλά πηγαίνει πιο πίσω και από τον κακό της εαυτό.
Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης αναγκάζονται σε κλείσιμο, εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον πολιτισμό κ.λπ.
Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες.
Καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους.
Μόνο επανάληψη της επιδότησης της ανεργίας, του επιδόματος φτωχοποίησης των 534 ευρώ, και της ασπιρίνης των αναστολών πληρωμών, που δεν καλύπτουν καν τις τρέχουσες οφειλές πλην ΦΠΑ Νοεμβρίου (!).
Την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις