Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι δεν προετοίμασε τη χώρα για το δεύτερο κύμα, ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα έπρεπε να έχουν κλείσει νωρίτερα, ότι υπάρχει «υποσύστημα» καταγραφής του ΕΟΔΥ και ότι μπορεί να υπάρχει χρονική καθυστέρηση στην καταγραφή ενός κρούσματος.

Για να τονίσει: «Η ”ανεμελιά” του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του. Δυστυχώς, έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα και τη δημόσια υγεία».

Tsipras Drama

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν πως τα έχουν κάνει όλα τέλεια.

Υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, την πανδημία εκτός ελέγχου και τις ανθρώπινες απώλειες να είναι σχεδόν τριψήφιες καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε στη σημερινή συνέντευξη-απολογία.

Για ακόμα μία φορά κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες για «στιγμές ανεμελιάς» για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες.

Ακόμα και έτσι, όμως, δεν κρύβονται οι παραδοχές του:

  • ότι δεν προετοίμασε τη χώρα για το δεύτερο κύμα γιατί επαναπαύτηκε,
  • ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα έπρεπε να έχουν κλείσει νωρίτερα,
  • ότι υπάρχει «υποσύστημα» καταγραφής του ΕΟΔΥ,
  • ότι μπορεί να υπάρχει χρονική καθυστέρηση στην καταγραφή ενός κρούσματος.

Η «ανεμελιά» του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του. Δυστυχώς, έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα και τη δημόσια Υγεία.

Υ.Γ. Όταν λες «να κρατήσουμε το ΕΣΥ όρθιο», το ελάχιστο που περιμένει κανείς είναι να κάνεις πράξη τα αυτονόητα: Προσλήψεις γιατρών, επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, συνταγογράφηση των τεστ που διαρκώς μειώνονται και πληρωμή των εφημεριών των υγειονομικών, τις οποίες αρνήθηκε στη Βουλή. Ας σταματήσει, επιτέλους, τον φαρισαϊσμό.

ΚΚΕ: «Όση υποκριτική αυτοκριτική κι αν επιστρατεύσει, δεν θα αποφύγει τελικά την κριτική και την οργή του λαού»

«Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και η γενικευμένη ανέχεια και ανασφάλεια του λαού, δεν είναι προϊόν ούτε ‘λάθους’ ούτε ‘αβλεψίας’, αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής. Ήταν και συνεχίζει να είναι αποτέλεσμα της πολιτικής, που θυσιάζει τις ανάγκες και την υγεία του λαού στο βωμό της οικονομίας του κέρδους και αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν και νέες αναδιαρθρώσεις σε βάρος του λαού και των εργαζομένων» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Αυτός είναι ο λόγος που ο δημόσιος τομέας της υγείας δεν θωρακίστηκε, ούτε επιτάχθηκε ο ιδιωτικός τομέας. Αυτός είναι ο λόγος που κρίσιμοι χώροι παραμένουν απροστάτευτοι, παρόλο που και ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι οι χώροι δουλειάς αποτελούν βασική εστία μετάδοσης του ιού. Αυτός είναι ο λόγος που οι εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ενώ τα χρέη των λαϊκών στρωμάτων απλά μετατίθενται σωρευτικά για το αμέσως επόμενο διάστημα» προσθέτει το ΚΚΕ στο σχόλιό του και υπογραμμίζει καταλήγοντας: «Για όλα τα παραπάνω, όση υποκριτική αυτοκριτική κι αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα αποφύγει τελικά την κριτική και την οργή του λαού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις