Η βιομηχανική περιοχή και οι γύρω περιοχές, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, με κυβερνητική απόφαση, σε  πρωτοφανές καθεστώς περιορισμού, με απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους, πέραν των εργαζομένων, οι οποίοι θα βγαίνουν από το σπίτι με άδεια εργοδότη. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι, με τον Δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, στο δημαρχείο και στη μία θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής.

Πρωτοφανή μέτρα εγκλεισμού

Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα και Βίλια, βρίσκονται σε “σκληρό” lockdown, με απόφαση που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υποστηρίζοντας πως τα μέτρα είναι αναγκαία γιατί “το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί”. Περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00, εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Επίσης, αναστέλλεται η εμπορική δραστηριότητα στο λιανεμπόριο, ακόμη και με τη μέθοδο του click away.

Εξαγγέλθηκαν μαζικά τεστ για τους ανθρώπους, ενώ “ενθαρρύνονται οι επιχειρήσεις να κάνουν ελέγχους με ίδια μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους και για την διενέργεια των περιοδικών αυτών ελέγχων θα ακολουθηθεί το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή ο έλεγχος την 1η, την 5η και την 10η μέρα”.  Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να μεριμνήσει ώστε να διανεμηθούν προστατευτικές μάσκες.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν

Τα μέτρα αυτά, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε: “Από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια. Εννιά μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας.

Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!”.

Posted by ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on Friday, December 18, 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις