«Ολόθερμες ευχές» μας εύχεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή σε όλους να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά στο εορταστικό του μήνυμα: «Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει, μείνετε σπίτι, το βράδυ μην κυκλοφορείτε!».

Το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Χρόνια πολλά, χρόνια καλύτερα για όλες και όλους.
Ο φετινός χρόνος μας αφήνει λίγα, πολύ λίγα, καλά.
Κάναμε, όμως, ένα μεγάλο δώρο μεταξύ μας. Ζήσαμε τη σημασία της ανθρώπινης ζωής και καταλαβαίνουμε, πόσο η ζωή του ενός επηρεάζει τη ζωή του άλλου.
Γινόμαστε έτσι λιγότερο εγωιστές, πιο άνθρωποι.
Γινόμαστε πιο υπεύθυνοι, πιο άνθρωποι.
Σε μια βδομάδα το εμβόλιο θα είναι εδώ.
Η ανθρωπότητα, η τεχνολογία έκανε ένα μικρό θαύμα, παράγοντας σε 10 μήνες εμβόλια. Είναι ένα τιτάνιο έργο ο εμβολιασμός.
Για να το πετύχουμε, για να οργανωθεί σωστά, για να γίνει γρήγορα, δουλεύουμε ήδη. Από την Κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις έως τους υγειονομικούς και την αστυνομία.
Χιλιάδες άνθρωποι δεν θα κάνουν γιορτές, ούτε Πρωτοχρονιά, ούτε Φώτα, για να μπορέσουμε γρήγορα να εμβολιασθούμε.
Χιλιάδες άνθρωποι δεν θα κάνουν γιορτές γιατί φροντίζουν στα νοσοκομεία, γιατί παλεύουν στις μονάδες εντατικής, γιατί ελέγχουν στους δρόμους την ασφαλή κίνηση, αλλά και την τήρηση των μέτρων.
Και κάποιες πολύτιμες εκατοντάδες, κάποιοι ακριβοί μας συμπολίτες, θα χαθούν στις γιορτές.
Γι’ αυτό η Ελλάδα φέτος παλεύει, δεν γιορτάζει. Δεν μας αρέσει, δεν το διαλέξαμε, θα το περάσουμε.

Γιορτάστε με μέτρο, με ανθρωπιά, με ευθύνη.
Για δυο ξενύχτια, για λίγη ανεμελιά μην βάλετε σε κίνδυνο ζωές.
Γιορτές με πολυκοσμία τα Χριστούγεννα θα φέρουν σε 15 μέρες νέο κύμα πανδημίας, θα γεμίσουν πάλι τις εντατικές. Θα φέρουν παράταση των περιοριστικών μέτρων που μας κρατούν αιχμάλωτους.
Και με γεμάτες εντατικές, με νέα έξαρση, εμβολιασμός σωστός δεν μπορεί να γίνει!
Σε κάθε σκέψη για ξεφάντωμα, κάντε μια σκέψη αντίθετη: για κάποιον που χάθηκε, για κάποιον που παλεύει στην εντατική και υποφέρει.
Εφαρμόστε τα μέτρα με απόφαση, με θάρρος,
Φέτος γιορτάζουμε με αγώνα!
Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή μιας κοινής μάχης.
Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει, μείνετε σπίτι, το βράδυ μην κυκλοφορείτε!
Σκεφτείτε σαν πολίτες, γιορτάστε σαν άνθρωποι!
Κι αν σας καλέσουν σε γιορτή που δεν πρέπει, να τους εγκαλέσετε!
Να τους θυμίσετε ότι ο καθένας προστατεύει, δεν μολύνει τον άλλο!
Ότι δεν είναι ανέμελο παιχνίδι η παραβίαση των μέτρων, είναι στίγμα στην ψυχή και παρανομία στον συνάνθρωπο.
Είμαι ο Υπουργός Προστασίας του Κάθε Πολίτη, σας απευθύνομαι σαν συμπολίτης.

Σας στέλνω ολόθερμες ευχές .

Εμείς όλοι δουλεύουμε γιατί έτσι πρέπει, εσείς γιορτάστε με σύνεση γιατί έτσι πρέπει. Ώστε να κάνουμε τις άσχημες μέρες να μείνουν πίσω μας.

Καλές γιορτές».

Έλεγχοι αστυνομίας: Σε καραντίνα τα Χριστούγεννα για να μη ξεφύγει ο κορονοϊός

Με την επιβολή ενός αυστηρού αστυνομικού κλοιού για έλεγχο της «ατομικής ευθύνης», ακόμα μέσα στα σπίτια, επιχειρεί η κυβέρνηση να τιθασεύσει τη διασπορά της πανδημίας η οποία παρά το παρατεταμένο lockdown δεν έχει υποχωρήσει σημαντικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα που έχουν ληφθεί και καταδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις κι ανεπάρκειες στην κυβερνητική στρατηγική όπως τα στοχευμένα τεστ, τα μέτρα στα εργοστάσια και σε σημεία αυξημένου συγχρωτισμού και η ελλιπής υποδομή του ΕΣΥ.

Πολύ αυξημένοι έλεγχοι, με «επιστράτευση» όλων των αστυνομικών, ακόμα και από τα γραφεία και μπλόκα σε όλα τα σημεία των πόλεων που μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, μέχρι και είσοδο σε σπίτια σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, που εφαρμόζεται από σήμερα, για την εφαρμογή των κανόνων που αποσκοπούν στην αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις