Σε μια συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων.

Φορώντας γάντια και μάσκα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες προστασίας από τον κοροναϊό, η κ. Σακελλαροπούλου μοίρασε συσσίτιο σε πολίτες στο κέντρο της Αθήνας που δεν έχουν τα προς το ζην.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», συνομίλησε με τους εθελοντές και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά.

 

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές και άκουσε τα διαδικτυακά κάλαντα από μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, από παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου, από εθελοντές εφήβους πρόσφυγες κι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από παιδιά δημοτικών σχολείων και του εκκλησιαστικού γυμνασίου Ξάνθης.

Επίσκεψη στην Κίναρο

Τη νήσο Κίναρο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να συναντήσει την ηρωική Ειρήνη Κατσοτούρχη που εδώ και πολλά χρόνια είναι η μοναδική κάτοικος του νησιού.

Η ΠτΔ συνοδεύονταν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και το μεσημέρι γευμάτισε μαζί με την κυρά Ρήνη ενώ λίγο πριν αναχωρήσει από το νησί επισκέφθηκε το Μνημείο των Πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού του Κωνσταντίνου Πανανά, του Ελευθέριου Ευαγγέλου και του Αναστασίου Τουλίτση. Ηταν τα παλικάρια του πληρώματος του ελικοπτέρου Agusta Bell 212 με κωδικό ονομασίας «Πάπα Νοβέμπερ 28» που κατέπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες το ξημέρωμα της Πέμπτης, 11 Φεβρουαρίου 2016, σε πλαγιά της Κινάρου.

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: Η επίσκεψη της Προέδρου, η εθελούσια καραντίνα και το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Παραμονές Χριστουγέννων, βρισκόμαστε, πολύ λίγοι από εμάς στην Κίναρο, συντροφιά με την κυρά Ρήνη. Σκεφτήκαμε ότι τα φετινά, ειδικά, Χριστούγεννα, είναι ο κατάλληλος προορισμός, γιατί η κυρά Ρηνιώ συμβολίζει τα φετινά Χριστούγεννα με έναν τρόπο. Είναι μοναχική και γενναία η ίδια».

«Να φυλάτε το νησί μας»

Επικαλούμενη τα λόγια της κυρά Ρηνιώς πρόσθεσε: «Πριν λίγο η κυρά Ρήνη μας είπε “εγώ είμαι σε καραντίνα τόσα χρόνια”. Βέβαια η δική της καραντίνα είναι μαγική. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε σήμερα εδώ και της κρατήσαμε λίγο συντροφιά. Και ακριβώς αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να δώσουμε σε όλους. Καλά Χριστούγεννα, από μια άκρη της Ελλάδας, στο Αιγαίο. Να είμαστε καλά όλοι κι εσείς κυρίως κυρά Ρήνη να είστε καλά, να φυλάτε το νησί μας».

H κυρα-Ρήνη Κατσοτούρχη, μένει ολομόναχη εκεί από τότε που πέθανε ο άνδρας της, ο Μικές, το 2013. Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι περιορισμένη. Κάθε δέκα μέρες πηγαίνει προμήθειες και ταχυδρομείο ένα καΐκι από την Αμοργό σε επιδοτούμενο δρομολόγιο από το κράτος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις