Η άφιξη των πρώτων εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό, έτσι όπως παρουσιάστηκε θύμισε επιρροές από χαμηλού κόστους τηλεοπτικές παραγωγές. Και το χειρότερο έγινε με τρόπο που δεν αρμόζει σε 4.257 νεκρούς συμπολίτες μας

Το φορτηγό έκανε τη μακρά διαδρομή από το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα μόνο του. Και μετά άρχισε η σκηνοθεσία. Άπειρες κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία κάλυπταν την πορεία του φορτηγού ψυγείου από τον Προμαχώνα μέχρι τα κέντρα αποθήκευσης, ενώ περιπολικά, με αναμμένους τους φάρους τους, δημιουργούσαν ατμόσφαιρα.

Πως μετατρέπεται μία σοβαρή υπόθεση σε Δελφινάριο

Όταν εν τέλει το φορτίο έφθασε στον προορισμό του, οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες τις είχαν στραμμένες επίμονα στο άνοιγμα του φορτηγού. Όλοι και όλες, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας μέχρι τους αξιωματικούς της αστυνομίας κοιτούσαν σιωπηλοί, ώστε να υπηρετείται το επιβαλλόμενο σασπένς. Η πόρτα του φορτηγού άνοιξε και το φορτίο φάνηκε: Δύο κούτες σε μια παλέτα.

Η επικοινωνική πολιτική συνεχίστηκε με τρόπο λυπηρό. Φωτογραφίες και φλας απαθανάτιζαν τις δύο κούτες, μακριά από το αναγκαίο ψύχος των -80 βαθμών Κελσίου και συνοδεία των πολιτικών που βρέθηκαν στην αποθήκη.

Το πρώτο φορτίο που κατέφθασε στην Ελλάδα περιλαμβάνει μόνο 9.750 εμβόλια. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τον μικρό αριθμό τους. Ωστόσο σύσσωμο το κυβερνητικό σχήμα φέρει την πολιτική ευθύνη για τα λόγια τα μεγάλα. Υπόσχονται τη Γη της Επαγγελίας ενώ:

  • Ο εμβολιασμός του αναγκαίου 70% του πληθυσμού θα διαρκέσει το λιγότερο μέχρι το Φθινόπωρο.
  • Η έξοδος από την πανδημία θα είναι μια μακρά δοκιμασία με μέτρα ενάντια στον συνωστισμό.
  • Η πορεία προς την «Ελευθερία» θα είναι γεμάτη από περιοριστικά μέτρα, επακόλουθη φτώχεια κι εξαθλίωση.

Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έγινε τέτοιο σόου. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εκπονήσει ακόμα σχέδιο εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως συμβαίνει στην χώρα μας. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης οι κυβερνώντες δεν μιλούν για επιτυχία πάνω από χιλιάδες νεκρούς και με την κοινωνία σε διαρκές πένθος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις