Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση “ανακοίνωσε άνοιγμα χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών“. Για την χτεσινή ανακοίνωση για κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, τονίζει πως έλαβε “νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες”.

Για τις καταγγελίες όσον αφορά τον εμβολιασμό και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό πολλών στελεχών της κυβέρνησης με την ευρεία έννοια, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως “εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία”.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της.
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – https://bit.ly/2KZYCil]

Posted by ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on Sunday, January 3, 2021

Ηλιόπουλος: Υπάρχουν ευθύνες για τους 4.295 θανάτους

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, κατήγγειλε πως “για άλλη μια φορά ανακοινώνονται μέτρα χωρίς να έχει συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, χωρίς να υπάρχει καν συντονισμός μέσα στην ίδια την κυβέρνηση“. Τόνισε δε πως “τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να “δουλέψουν”, αν δε συνδυαστούν με πραγματικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

“Δε γίνεται ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να παρέχονται δωρεάν και μαζικά στους πολίτες. Δε γίνεται να μεταφέρονται γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής σε νοσοκομεία της Μακεδονίας για να καλυφθούν κενά και την ίδια στιγμή – ενώ όλοι παραδεχόμαστε ότι είμαστε σε πόλεμο – η κυβέρνηση να μην προχωρά σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών“. Σημείωσε πως έχει καταγγελθεί ότι “το 80% των θανάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ”.

“Μέσα σε δύο μήνες, έχουμε θρηνήσει 4.295 απώλειες συμπολιτών μας. Για την τραγωδία αυτή που ζούμε, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες”, υπογράμμισε και τόνισε πως “με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη η χώρα δεν προετοιμάστηκε ποτέ για το δεύτερο κύμα –όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να δηλώνει με αυταρέσκεια το καλοκαίρι ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό“.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της αποτυχίας – Μέσα σε δύο μήνες έχουμε θρηνήσει 4.295 συμπολίτες…

Posted by ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on Sunday, January 3, 2021

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις