Μέσα σε ένα ραντεβού λίγο λεπτών ήρθε το τέλος μιας σχέσης που είχε προβλήματα από το καλοκαίρι του 2019. Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ανδρέα Λοβέρδο πως δεν θα είναι πια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος αλλαγής μετά από 5,5 χρόνια.

Βεβαίως, οι κύκλοι της προέδρου δεν συσχετίζουν την απόφαση με τις εξελίξεις στα εσωκομματικά και αποδίδουν την αλλαγή στην ανάγκη ανανέωσης που χρειαζόταν η κοινοβουλευτική ομάδα.
Επισημαίνουν δε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος λειτουργεί αντί του προέδρου όταν αυτός απουσιάζει από τη Βουλή.

Και σε αυτήν τη φάση ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να γίνει πρόεδρος στη θέση της προέδρου προσθέτουμε εμείς. Στη θέση του Ανδρέα Λοβέρδου ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο ίδιος θα παραμείνει τομεάρχης εξωτερικών και Άμυνας καθώς και εκπρόσωπος του κόμματος στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων.

Οι επιλογές αυτές έχουν και το μήνυμά τους καθώς τόσο ο Κώστας Σκανδαλίδης και περισσότερο το τελευταίο διάστημα ο Μιχάλης Κατρίνης έχουν ξεκάθαρο αντικυβερνητικό αντιπολιτευτικό στίγμα.
Ενισχύεται δηλαδή το κεντροαριστερό προοδευτικό προφίλ της κοινοβουλευτικής ομάδας και μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει και στην πολιτική γραμμή. Αν θα αλλάξει δηλαδή και η στάση του Κινήματος Αλλαγής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη διαρρέεται ότι θα μπορούσε η εξέλιξη της απομάκρυνσης Λοβέρδου να έχει αποφευχθεί και κάνουν λόγο για την ανάγκη ορισμού ενός οδικού χάρτη Θα συμφωνηθεί μέχρι τις δημοτικές εκλογές τον Νοέμβριο από όλες τις πλευρές.

Επίσης από έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι η Φώφη Γεννηματά στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση novartis μολονότι κάποιοι εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να έχει πάρει αποστάσεις. Ωστόσο, η δήλωση υποψηφιότητας του για την προεδρία και οι συνεχείς του επαφές και σε εκντρικό επίπεδο αλλά και με τις περιφερειακές οργανώσεις θεωρήθηκε ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι και ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε -όπως και ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος- εκτός νυμφώνος, έστω και με διαφορετικό τρόπο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις