«Έρχεστε εσείς εδώ μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης και αναγνωρίζετε ότι έχετε πάρει περισσότερους μετακλητούς από αυτούς που υπήρχαν το ’19», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στη Βουλή. Ο κ. Ραγκούσης απάντησε στη δήλωση Βορίδη: «Πάμε, όμως, να δούμε και τη διαφορά. Η διαφορά μαζί με αυτό είναι τριακόσια είκοσι ένα άτομα. Πόσο θέλετε; Θέλετε 1.500 ευρώ επί δώδεκα, 5.000.778.».

Η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καυστική:

«Κύριε Βορίδη, μου θυμίσατε αυτό που λέγαμε στο σχολείο καμιά φορά, όταν ακούγαμε διάφορους φίλους να λένε διάφορα και όταν ενοχλούμασταν γιατί αισθανόμασταν ότι γίνεται μεταξύ σοβαρού και αστείου ένα παιχνίδι πάνω στη νοημοσύνη μας, λέγαμε «έχει άλλο πιο έξυπνο παιδί από εσένα η μάνα σου;».

Έρχεστε εσείς εδώ σήμερα και μιλάτε σε εμάς για τους μετακλητούς;

Όταν οι προσλήψεις μετακλητών που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές και προσωπικές πολιτικές σημαίες του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έλεγε: «Θα γκρεμίσω το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ για να χτίσουμε ένα αξιοκρατικό δημόσιο», «οι μόνοι που καλοπερνάνε είναι οι κομματικοί μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Και έρχεστε εσείς εδώ μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης και αναγνωρίζετε ότι έχετε πάρει περισσότερους μετακλητούς από αυτούς που υπήρχαν το ’19.

Ο υπολογισμός σας έβγαλε 321 παραπάνω. Και έρχεστε κ. Βορίδη και αναγνωρίζετε εδώ ότι έχετε προσλάβει περισσότερους μετακλητούς, που κοστίζουν πολύ περισσότερο στον Έλληνα φορολογούμενο και αντί να ζητήσετε συγγνώμη για όσα λέγατε προεκλογικά, ζητάτε και τα ρέστα; Ε αυτό δεν γίνεται».

EUROKINISSI

«Δημοκρατικό ασυμβίβαστο οι πεποιθήσεις Βορίδη και η θέση του Υπουργού Εσωτερικών»

Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε από το βήμα της Βουλής: «Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει γενικευμένο ζήτημα Δημοκρατίας. Με την έννοια ουσιαστικά της διαρκούς προσπάθειας  περιορισμού της πολυφωνίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της αντίθετης γνώμης. Ένα τέτοιο πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας προέκυψε και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση και είπε ότι στην υπόθεση για το σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει καμία ανάμειξη πολιτικών. Και υπάρχει ήδη πολιτικός εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη και δύο πολιτικοί ακόμη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε ποτέ, δεν θυμάμαι πιο χυδαία παρέμβαση Πρωθυπουργού στο έργο της δικαιοσύνης.

Τις προάλλες μια γυναίκα θεώρησε απαραίτητο και έκρινε, αυτή ήταν η άποψή της, να ασκήσει κριτική για το γεγονός ότι θεωρεί πως υπάρχει και έχει στηθεί πολιτικό εμπόριο φιλανθρωπίας από τον κ. Μητσοτάκη και έγραψε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τρομοκρατία έφτασε μέχρι τα παιδιά της, μέχρι το σπίτι της. Γιατί τόλμησε να εκφράσει την αντίθετη γνώμη.

Είναι γνωστός ο ρόλος της περιβόητης Palantir, εκείνου του κολοσσού της ακροδεξιάς παρακολούθησης. Η σύγχρονη νοθεία δεν γίνεται με όρους του ’61, δεν επηρεάζονται οι εκλογικοί κατάλογοι, γίνονται με παρακολούθηση, έλεγχοι και τελικά χειραγώγηση του εκλογικού σώματος από τέτοιους κολοσσούς, τύπου «Μεγάλου Αδερφού». Με τους οποίους μάθαμε από αυτούς ότι συνεργάζεται η κυβέρνησή σας.

Αυτά που έγιναν στις ΗΠΑ, τα εξωφρενικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, από όσους έγιναν, έγιναν στο όνομα της πεποίθησής τους ότι υπερασπίζονται την πατρίδα, την ιστορία, το έθνος τους το οποίο κινδυνεύει από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν στις ΗΠΑ βασίστηκαν στις λογικές του τύπου ότι πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να μην κυβερνήσει ο αντίπαλός μας, να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας γιατί έχει ελαττωματικές ιδέες να έρθει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Έχετε κάνει δηλώσεις όμως κ. Βορίδη ως αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, οι οποίες είναι βαρύτατες θεσμικά και πολιτειακά. Είναι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες παρεμβάσεις στο κράτος και τους θεσμούς πρέπει να γίνουν για να μη κυβερνήσει η Αριστερά, η προοδευτική παράταξη, η αξιωματική αντιπολίτευση. Ποιο είναι σε αυτό το σημείο το πολύ σοβαρό θέμα που ανακύπτει; Είναι ότι με δεδομένο όλες αυτές τις δηλώσεις σας, που δεν τις έχετε ανακαλέσει ούτε τις έχετε διορθώσει, ο Πρωθυπουργός σας επέλεξε για υπουργό Εσωτερικών. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι ένα οποιοδήποτε υπουργείο στα θέματα φύλαξης των δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών, είναι ο θεματοφύλακας της δημοκρατικής τάξης και διεκπεραίωσης της εκλογικής διαδικασίας. Γι΄ αυτό το λόγο κ. Βορίδη ακόμη είναι σε ισχύ ο θεσμός του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών που ακόμη και το ’19 ήταν ενεργός, όπως και σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Γιατί το υπ. Εσωτερικών δεν είναι ένα οποιοδήποτε υπουργείο.

Υπάρχει δημοκρατικό ασυμβίβαστο περιεχομένου, απόψεων που λένε πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μη κυβερνήσουν οι αντίπαλοί μας, εμείς είμαστε το έθνος, η πατρίδα, εμείς είμαστε η ψυχή της και οι αντίπαλοί μας όχι. Υπάρχει δημοκρατικό ασυμβίβαστο με τις πεποιθήσεις Βορίδη και τη θέση του υπουργού Εσωτερικών. Κρατήστε, κύριε Βορίδη, ότι όλα αυτά δεν είναι ο επίλογος που ακούτε τώρα, δεν είναι ο επίλογος, είναι ο πρόλογος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις