«Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίσει με την ίδια λογική, τότε το 2021 μπορεί να είναι ένα ακόμη έτος χρεοκοπίας για την Ελλάδα», επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος ανέφερε πως χωρίς μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων το άνοιγμα θα είναι «ψεύτικο», επισημαίνοντας πως «η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει την χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και οι εργαζόμενοι τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος». «Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίσει με την ίδια λογική, τότε το 2021 μπορεί να είναι ένα ακόμη έτος χρεοκοπίας για την Ελλάδα», δήλωσε.

«Ούτε ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό του, που μιλάει για δήθεν ανάπτυξη 4,5% το 2021, όταν κινδυνεύουμε με ύφεση πάνω από 10% μόλις το πρώτο τρίμηνο του έτους», σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και αντί να κάνει δημόσιες δαπάνες, στην κατεύθυνση που εξάλλου έδωσαν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, οδηγεί την οικονομία σε κατάρρευση».

«Ο μόνος τρόπος για να μην βουλιάξουμε είναι να κάνει δαπάνες το κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και είναι οι εξής: να στηριχτούν οι ασφαλιστικές εισφορές στις πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, να υπάρξει ένα σχέδιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κούρεμα και ρύθμιση σε 120 δόσεις ενδεικτικά-, και η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει στο σύνολό της μη επιστρεπτέα ενίσχυση όπως στην πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ», εξήγησε και προσέθεσε: «Αυτό είναι το οικονομικά ορθολογικό, με αυτό τον τρόπο και το ίδιο το κράτος θα εισπράξει περισσότερα χρήματα». Μάλιστα, υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων προς τους εργαζομένους των πληττόμενων επιχειρήσεων στο σύνολό τους από το κράτος και όχι στη βάση των 534 ευρώ. «Τα χρήματα αυτά θα έπεφταν στην αγορά», τόνισε, «αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε να μην το κάνει».

EUROKINISSI

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο εμβόλιο λέγοντας πως «είναι βαθιά ανορθολογικό όταν η επιστημονική κοινότητα κατάφερε να βρει το εμβόλιο, να κινδυνεύουμε να θρηνούμε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές γιατί η παραγωγή δεν προχωράει». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα: «Να αγοράσει η ΕΕ την πατέντα του εμβολίου». «Η ΝΔ δεν έκανε τίποτα από όσα έπρεπε να κάνει και έχουμε καταλήξει να θρηνούμε πάνω από 4.600 συνανθρώπους μας σε δυόμιση μήνες», είπε και συμπλήρωσε την ανάγκη για «επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους».

Σχετικά με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας δήλωσε: «Η ελληνική πλευρά έχει δείξει ότι όταν έχει σχέδιο και συμμαχίες πετυχαίνει διπλωματικές νίκες. Τέτοια νίκη ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, μία σημαντική διπλωματική ήττα του Ερντογάν. Έχει μεγάλη σημασία το πώς χτίζουμε συμμαχίες ως χώρα και απομονώνουμε την επιθετική πολιτική του Ερντογάν». «Η λύση βρίσκεται στον διάλογο, και ο διάλογος πρέπει να συμπεριλαμβάνει κυρώσεις ή έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων στο τραπέζι, συν μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα. Για να καταλάβει η Άγκυρα ότι η βελτίωση των σχέσεων με την ΕΕ περνά μέσα από τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις