Έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες ο κ. Λοβέρδος παύθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος με εντολή της προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Η απόφαση της κ. Γεννηματά φαίνεται να ήρθε ύστερα από έντονη φημολογία ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο, τις πρώτες μέρες ο ίδιος είχε εμφανιστεί ενωτικός.

Το Σάββατο ο κ. Λοβέρδος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» στην ΕΡΤ1 όπου μεταξύ άλλων άνοιξε τα χαρτιά του και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλει στο μέλλον της πατρίδας, όπως είπε.

Η δημοσιογράφος Βάλια Πετούρη τον ρώτησε αν θα είναι υποψήφιος για να ηγηθεί του κόμματος και ο ίδιος απάντησε με σαφήνεια: «Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας».

Στην συνέχεια η δημοσιογράφος τον ρώτησε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να θέτει υποψηφιότητα για να συνεργαστεί το κόμμα, στις επόμενες εκλογές με την Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό το σημείο ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Κανείς δεν έχει τολμήσει να πει αυτές τις κουβέντες και να με κοιτάει. Αυτά είναι διαρροές. Στέλεχος του κόμματός μου που να με κοιτάει και να μου έχει πει ότι εσύ είσαι δεξιός δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ως υπουργός, όταν αναλαμβάνεις δηλαδή εξουσία, καταγράφεις αυτό που είσαι. Για μένα μπορεί να καταγράψετε τον συνήγορο του πολίτη, σε ένα σχεδιασμό του Χάρη Καστανίδη, εισηγήθηκα στον Αλέκο Παπαδόπουλο και έγινε νόμος του κράτους ο συνήγορος του πολίτη που τώρα εφαρμόζεται εδώ και δεκαετία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κοινωνικό σχολείο στο υπουργείο παιδείας, τον ΕΟΠΥΥ. Μιλάνε οι πράξεις μου. Εκείνο όμως που θέλω να σας πω πεντακάθαρα είναι ότι το κόμμα μου δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του. Να μην αναπαράγεται πια αυτή η στασιμότητα».

Συνέχισε λέγοντας: «8% στις εκλογές του ‘19, αγκιστρωμένοι στο 6,5, το 7% δημοσκοπικά. Υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματός μας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μετά όλες οι συζητήσεις για τα ερωτήματα που θέτετε είναι ανοικτές. Αλλά όταν είσαι στο 8% ο άλλος δεν θέλει τη συνεργασία μαζί σου. Θέλει να σε καταπιεί. Θέλει να τον βοηθήσεις για να σε καταπιεί. Στη συζήτηση που προκαλείτε, εγώ διευκρινίζω για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημα Αλλαγής: Η Νέα Δημοκρατία είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις