Νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με αφορμή την υπόθεση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου και των άλλων υποθέσεων κακοποίησης που έρχονται στο προσκήνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα επαναφέρει ρύθμιση για μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σημείωσε συγκεκριμένα: “Το ζήτημα που αφορά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου μας δίνει την αφορμή να πούμε ότι δεν μπορούμε πλέον, για τέτοιου είδους φαινόμενα, ούτε να κρύβονται, ούτε να υποθάλπονται, ούτε πολύ περισσότερο να μπαίνουν σε μία λογική μη δημοσιοποίησης. Το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι να σπάσει η σιωπή. Προωθούμε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν σε έναν μεγάλο βαθμό”.

“Δυστυχώς και εδώ, έκανε κάποιο λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση, μη κρατώντας τον χρόνο μη παραγραφής αυτών των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος. Εμείς, θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον ποινικό κώδικα, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλες παρενέργειες, οι οποίες θα έπλητταν συνταγματικά δικαιώματα ή μία συνταγματική αναφορά” δήλωσε και πρόσθεσε πως στόχος είναι “να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε τέτοιου είδους περιστατικά, από εδώ και πέρα. Υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος, που είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη που δεν μπορεί να ξεπεραστεί”.

“Δεν νομοθετούμε με βάση τα μεμονωμένα γεγονότα ή την ψυχολογία που διαμορφώνουν τα εγκλήματα ιδιαίτερης φύσης στην κοινή γνώμη”, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να ανασκευάσει ατέλειες που θεωρεί πως υπάρχουν στις αλλαγές που προωθήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα της συνεπιμέλειας

Ο κ. Τσιάρας ρωτήθηκε και για το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών, σε περιπτώσεις διαζυγίου και απάντησε ως εξής: “Θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και δρομολογείται προκειμένου να μπει στο κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο που αφορά την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους δύο γονείς για το παιδί βρίσκεται προ των πυλών, των βημάτων που πρέπει να γίνουν ώστε να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις