Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο iEidiseis και τον Βασίλη Σκουρή. «H επιθετικότητα της Δεξιάς κατά της Αριστεράς ισοδυναμεί με υπονόμευση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για το πνεύμα ενός νέου εμφυλίου», τονίζει ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει με έμφαση πως η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο νόμος για τις διαδηλώσεις.

«Ειδικά η πανεπιστημιακή αστυνομία -θέλω να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι σε αυτό και να το γνωρίζουν εκ των προτέρων όσοι με ρουσφετολογικά κριτήρια, όπως προγραμματίζεται, τη στελεχώσουν- θα διαλυθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο Νίκος Φίλης εκτιμά πως «η κυβέρνηση έχει ως ομολογημένη επιδίωξη να εξορίσει θεσμικά την Αριστερά από τη δυνατότητα να διεκδικεί την εξουσία, να καταστήσει παρένθεση την Αριστερή Διακυβέρνηση, να ανατρέψει τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης».

Και προσθέτει: «Για αυτό και οι περιορισμοί από τη ΝΔ στο δικαίωμα στην απεργία, στη συνάθροιση και σε κάθε τι συλλογικό, κόντρα στην ατομικοποίηση που έφερε η πανδημία, με τον κάθε πολίτη σπίτι του, έρμαιο των ΜΜΕ που έχουν σε συντριπτικό ποσοστό προσδεθεί στο άρμα της ΝΔ και της στρατηγικής «ποτέ ξανά Αριστερά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις