Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα», τάσσεται ευθέως κατά της εγκαθίδρυσης αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Όπως σημειώνει ο θεσσαλός πολιτικός, «η δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας μού θυμίζει μια παροιμία η οποία λέει “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. “Κεφάλι” είναι η συνταγματική επιταγή για πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, με την οποία όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα αυτού χωρίς τη συμμετοχή κανενός άλλου».

Ο Γιώργος Σουφλιάς καλεί την κυβέρνηση να μην ψηφίσει τα επίμαχα άρθρα και εμμέσως πλην σαφώς παρουσιάζει μια μελλοντική εικόνα καταστολής ελευθεριών αφού επισημαίνει ότι η αστυνομία θα έχει συνεχή παρουσία στον αύλειο και ελεύθερο χώρο των κτιρίων. «Εκεί όπου οι φοιτητές θεωρούν ότι είναι χώρος τους και ελεύθερα συζητούν, καταθέτουν απόψεις, αντιπαρατίθενται και υπάρχει μια ζύμωση των ιδεών τους».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ακόμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει καθαρά να βγει και να πει ότι μειώνει τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου ο διάλογος να γίνει σε σωστή βάση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις