Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες για σκοπούς συντονισμού, έναν μήνα πριν την κρίσιμη άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό.

«Καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων εν αναμονή και της σύγκλησης και της άτυπης πενταμερούς είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη η ελληνική δημοκρατία και η κυπριακή δημοκρατία να είναι απολύτως συντονισμένες ώστε να διεκδικήσουμε την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τον ΟΗΕ για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ σε μια επανενωμένη Κύπρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, φτάνοντας στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.

Είπε επίσης ότι θα γίνει επίσης μια «συνολική επισκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει συντονισμός και στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στο οποίο και οι δύο χώρες τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας με την ανάπτυξη και των εμβολιασμών είναι σημαντικό να προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη μέρα», ανέφερε. Είμαστε δύο χώρες, πρόσθεσε, εξαρτημένες και οι δύο από τον τουρισμό και είναι καλό στο πλαίσιο αυτό να είμαστε στοχευμένοι έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες, υπό προϋποθέσεις που θα θέσουμε, να έρθουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα και την Κύπρο, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τις οικονομίες των δύο χωρών.

«Προσβλέπω όπως πάντα σε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Καλωσορίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για το αδιάλειπτο όπως είπε ενδιαφέρον του για την Κύπρο μέσα από τη στενή επαφή και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν και όσα αφορούν την Κύπρο, σύμφωνα με τον alphanews.

«Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και εκτίμησης που υποδέχομαι για ακόμη μια φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία ενόψει και της πρωτοβουλίας του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για πραγματοποίηση άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα προγραμματίζεται να γίνει η άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό σε αμερικανικό έδαφος, υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ προκειμένου να συναντηθεί στις 16.45 το απόγευμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στις 18.00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις