Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με φόντο τη σφοδρή πολιτική σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με τη βάπτιση στην οποία συμμετείχε, καθώς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, έγινε νονός, είδηση που δημιούργησε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης μπήκε στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Ήρθε ο νονός; Άξιος». Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τη βάπτιση και την ειδική άδεια που δόθηκε, ενώ έθεσε το ερώτημα αν το έγγραφο της ειδικής άδειας ήταν πλαστό.

«Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις, γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε μένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε. Αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα σας κατηγορήσω, θα σας κρίνουν οι πολίτες που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, τα οποία εσείς δυστυχώς δεν στερείστε , γιατί είστε, φαίνεται, από άλλη γενιά», είπε.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας πως «αποφάσισε να γίνει νονός στην περίοδο της πανδημίας». «Εντάξει, άξιος, άξιος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός, θα στέλνει και λαμπάδα, αλλά δεν ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας ανέβαλαν τελετές; Και ο κ. Γεωργιάδης μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο, που φανερώνει αγραμματοσύνη αυτών που το συνέταξαν. Να μας πείτε αν το χαρτί αυτό είναι αληθές ή πλαστό! Αν είναι αληθές, να μας πείτε πόσα τέτοια χαρτιά έχετε δώσει! Αν είναι πλαστό, οφείλει να καταθέσει τώρα κιόλας ο κ. Γεωργιάδης την παραίτησή του! Θα περιμένουμε απαντήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως βάφτισε παιδί τού επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις. Λέω αν ισχύει και αν όχι να το διαψεύσει! Εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που λειτουργεί ως κεντρική αναθέτουσα αρχή! Θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος δημοσίων συμβάσεων να ελέγξει την υπηρεσία του κουμπάρου του! Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας λέει ότι κωλύεται να επιληφθεί του ζητήματος αν ο ίδιος ή συγγενείς ή πρόσωπο που τελεί σε σχέση φιλίας έχει πρόδηλο συμφέρον! Θα μείνει στη θέση του; Δεν κρίνετε ότι υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα; Κυβέρνηση κουμπάρων και κουμπαριάς για να διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα και τις συμβάσεις. Η συμπεριφορά σας προσβάλλει κάθε πολίτη! Και η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη! Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο».


Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης και για «ανεπάρκεια που θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη». Είπε ότι η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες «κάνει τρία πράγματα: Υβρίζει όσους της κάνουν κριτική. Απειλεί όσους θα έπρεπε να προστατεύσει. Προκαλεί αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην έρευνα για την οποία μίλησε και κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, που μελετούσε τις επιπτώσεις στην αύξηση των κρουσμάτων από τη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις. Είπε ότι ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι αυτή η έρευνα αφορούσε συγκεντρώσεις αρνητών των μέτρων, δηλαδή ανθρώπων χωρίς μάσκες, ενώ προσέθεσε ότι οι ερευνητές της μελέτης αναφέρουν πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές συμμετέχουν τηρώντας σε μεγάλο βαθμό μέτρα προστασίας, δεν συμβάλουν στην αύξηση των κρουσμάτων. Είπε ότι οι «εκδηλώσεις συνωστισμού» είναι καθημερινά στο μετρό, δηλαδή σε κλειστό χώρο και πως αυτό το ρίσκο το δέχτηκε και το ανέλαβε εν πλήρη γνώση των συνεπειών ο κ. Μητσοτάκης. «Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή πρέπει να αντιληφθείτε ότι, αντί να διχάζετε και να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, πρέπει να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από την κρίσιμη κατάσταση, να κάτσουμε όλοι μαζί έστω τώρα όπως τα κάνατε, να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση, όχι να επιτίθεστε στους πολιτικούς αντιπάλους σας», είπε.

Γεωργιάδης: «Υιοθετείτε το βόθρο του διαδικτύου»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υιοθετεί τον βόθρο του διαδικτύου», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει στη συνέχεια, μια έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο κ. Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι εκτόξευσε εναντίον του καταγγελίες, «υιοθετώντας τον βόθρο του διαδικτύου», σημειώνοντας ότι σκέφτεται αν θα προσφύγει νομικά εναντίον του, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε την Ελλάδα στον δικό του βόθρο.

«Δείτε που έχετε φτάσει την Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα όπου ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του δολοφόνου του Κώστα Μπακογιάννη, απευθύνεται στη Ντόρα Μπακογιάννη, χήρα του δολοφονηθέντος, και την εγκαλεί για ένα τροχαίο. Έχετε φέρει την Ελλάδα στον βόθρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τροχαίο έγινε ζήτημα αντιπαράθεσης. Εσείς είστε με τον Κουφοντίνα και εμείς με την δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ενώ συνέχισε την επίθεσή του, συνδέοντας την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού με τις διαδηλώσεις τις οποίες, όπως είπε, στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Με κατηγορούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης ότι συνέδεσα το ΣΥΡΙΖΑ με την εξάπλωση της πανδημίας με τις διαδηλώσεις. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση της πανδημίας 160% μετά τις 120 διαδηλώσεις που έγιναν για τον Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης ταιριάζει μόνο σε εσάς. Είστε η ντροπή της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να λέτε ότι εμείς διαδώσαμε τον κορονοϊό! Μέχρι που θα φτάσει η ψευδολογία, ο διχασμός, δε σέβεστε αυτό που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός; Που δεν υπάρχουν γιατροί, που δεν έχετε ένα ολιστικό σχέδιο για το σύστημα υγείας», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει αυτά που είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και το ατύχημα που έγινε στη Βουλή έσπευσε να το κουκουλώσει».

«Έμεινα έκπληκτος…»

«Έμεινα έκπληκτος από όσα είπε ο κ. Τσίπρας, που το έβαλε στα πόδια. Όταν προσβάλλεις κάποιον επί προσωπικού, δεν φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς απάντηση. Επιχείρημα πρώτο του κ. Τσίπρα: το έγγραφο -είπε- είναι μάλλον πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχα πλαστογραφήσει το έγγραφο όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί. Για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ. Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της Google», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ και για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργο Κατοπόδη, υπενθύμισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με τη θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Έρχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη, μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του, ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, αναφορικά με τη βάπτιση, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι πραγματοποιήθηκε λόγω σοβαρών θεμάτων που προβλέπει ο νόμος και ευχήθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη βρεθούν σε αντίστοιχη θέση.

«Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού, χωρίς δική μου εμπλοκή, πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια, επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στη λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους, που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα, πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία, την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα, να καταγγέλλει έναν πατέρα που επικαλείται ειδικούς λόγους για να βαπτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Πληρώνετε αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Τελικά, δεν είναι ένας ο Πολάκης. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις