Το προπονητικό κέντρο της Ενόργανης Γυμναστικής επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/5 ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράφτη καθώς και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης.

Ο κ. Τσίπρας σε συνομιλία που είχε με τον χρυσό Ολυμπιονίκη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μας έχει δώσει αλλά ιδιαίτερα όπως τόνισε «για το τελευταίο μετάλλιο στην Βασιλεία, το οποίο ήρθε μετά από τραυματισμό και άρα μετά από δύσκολη δουλειά για την επάνοδο». Δήλωσε συμπαραστάτης στις προσπάθειες που κάνουν όλοι οι αθλητές και υπογράμμισε την πρόθεση του να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με όποιον τρόπο μπορεί.

«Με συγκίνησε η δήλωσή σου στο αεροδρόμιο, ότι κάνεις αθλητισμό χάρη στους χορηγούς σου και ότι εσύ και οι συναθλητές σου είσαστε 7 μήνες απλήρωτοι από την Ομοσπονδία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Λευτέρη Πετρούνια και επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Πετρούνιας υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι οι Ομοσπονδίες, τόσο στην γυμναστική όσο σε όλα τα αθλήματα, βλέπουν τους αθλητές και τους προπονητές ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Όπως είπε πρέπει να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γιατί διαχρονικά έχει τους αθλητές που έχουν σηκώσει την σημαία ψηλά και έχει φέρει τα περισσότερα ολυμπιακά και άλλα μετάλλια. Αλέξης Τσίπρας σημείωσε παρά την μεγάλη προσπάθεια των αθλητών από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό «έχω την εντύπωση ότι δίνουμε περισσότερη βάση στον επαγγελματικό αθλητισμό και όχι στον ερασιτεχνικό που δίνει περισσότερες χαρές».

«Υπήρξε πρόσφατα φορολόγηση στα κέρδη του Στοιχήματος και πήγαν όλα στις ΠΑΕ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και να έρθουν τα θέματα αυτά στην Βουλή και να τα αναδείξουμε γιατί όπως είπε πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η πολιτεία διαχρονικά. Ο Έλληνας πρωταθλητής από την πλευρά του επεσήμανε ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να βρούμε λύσεις ώστε να αναπτύξουμε κι άλλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να στηρίξουμε κι άλλο τους αθλητές.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι και την προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο στο Τόκιο με ενδιάμεσο σταθμό τους αγώνες στο Κατάρ για την πρόκρισή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις