Από τις 10:20π.μ  έχει ξεκινήσει η κατάθεση  του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στην προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Η εξέτασή του είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορονοϊό και λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

O επιχειρηματίας φέρεται να επιμένει στους καταγγελίες του κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει κανάλι της δικής του επιρροής με «μπροστινό» όπως ισχυρίζεται τον ίδιο και με χρήματα για την εγγυητική επιστολή μέσω εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και «φίλου» του σε ρόλο «προξενητή».

Επιπλέον, ο κ. Καλογρίτσας  υποστήριξε ότι διαθέτει πληθώρα e-mail και sms, τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του για την εικονικότητα της υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, τα οποία και απείλησε ότι θα καταθέσει αν δεν αποκατασταθεί το όνομά του.

Από την άλλη πλευρά, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικρούουν τις καταγγελίες του επιχειρηματία κατά του Νίκου Παππά, καθώς και τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ρευστότητας την εποχή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Αξίζει να σημειωθεί πως επικαλούνται την ύπαρξη εγγράφου από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καλογρίτσας είχε καταθέσει σε αυτή 8 εκατομμύρια ευρώ την 1η Ιουλίου 2016, πολύ πριν δηλαδή τον Αύγουστο οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και πολύ πριν να γνωρίσει τους αδερφούς Χούρι της CCC.

Η κατάθεση διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε το φάρμακό του. Από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις