Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και στον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο γάλλος πρόεδρος δέχτηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε, ότι «η Βόρεια Μακεδονία αξίζει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς αναβολές».

«Σας δέχομαι σήμερα (σ.σ. χθες) στο Παρίσι ως σύμμαχο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ. Η χώρα σας, με την πλήρη στήριξη της Γαλλίας κατέστη μέλος της Συμμαχίας, αφότου δόθηκε τέλος στις διαφορές με την Ελλάδα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, που εσείς αγαπητέ Ζόραν επεξεργαστήκατε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα, αξίζει να χαρακτηριστεί ως ιστορική. Επιδείξατε μεγάλο πολιτικό θάρρος για να επιτύχετε και να πείσετε τον λαό σας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τίποτε δεν είχε γραφεί εκ των προτέρων. Εσείς τη διαμορφώσατε και την υιοθετήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα και την ενισχύσατε», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA.

Ο Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του, τόνισε ότι και ο Εμανουέλ Μακρόν έχει« ξεχωριστή θέση» όσον αφορά την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, με τη στήριξη που εκφράζει δημόσια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Επίκεται η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο και αυτή αποτελεί πραγματική ευκαιρία, για να σημειωθεί βήμα προς τα εμπρός και για λύση που θα άρει τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Ο διάλογος φέρνει λύση», κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις