Την Πέμπτη 24 Ιουνίου αρχίζει το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό». Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ., και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 25 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, τα θέματα του συνεδρίου, με βάση πάντα το καταστατικό του κόμματος, είναι:

■ Ο απολογισμός δράσης της Κ.Ε. και όλου του κόμματος από το 20ό (2017) προς το 21ο Συνέδριο (2021).

■ Οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου.

■ Η κατάσταση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.

■ Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης. Επίσης έχουν προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής και οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου.

Μετά, θα παρουσιαστεί μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της είναι «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει» και είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ, καθώς «εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Αλλαγές στο «σπίτι του λαού»

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο «σπίτι του λαού» στον Περισσό, ώστε να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους συνέδρους. Με δεδομένο ότι λόγω πανδημίας δεν θα βρεθούν δημοσιογράφοι στο χώρο του Συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης καλούνται το βράδυ της Τρίτης στον Περισσό, σε μια όμορφη -όπως υπόσχονται οι διοργανωτές- εκδήλωση.

Μέσα σε όλα τα καινοτόμα, που εξυπηρετούν την καθημερινή λειτουργία του κτιρίου, περιλαμβάνεται και η ιδιαίτερη φροντίδα που προβλέφθηκε για την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, που κινούνται με αμαξίδιο ή έχουν άλλες δυσκολίες, με δύο προσεκτικά σχεδιασμένους ανελκυστήρες, που βρίσκονται στον χώρο του αίθριου, μετά την είσοδο του κτιρίου. Η παρέμβαση αυτή είναι πρωτοποριακή και λείπει σε πολλές περιπτώσεις από δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις των κυβερνήσεων για τα ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις