Διευρυμένη για άλλη μία φορά είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου 2021 και μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το απόγευμα της Τρίτης (22/6).

Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλο προβάδισμα με 39% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 35%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία αξιολόγησης των υπουργών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι θετικές γνώμες είναι περισσότερες από τις αρνητικές για τους: Νίκο Δένδια, Βασίλη Κικίλια, Κυριάκο Πιερρακάκη και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην ερώτηση για το αν και κατά πόσο οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση από τη διαχείριση της πανδημίας, το 32% απάντησε “λίγο”, το 30% αρκετά, το 22% καθόλου και το 12% “πολύ”.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων

Η δημοσκόπηση εστίασε επίσης στα “προνόμια” των εμβολιασμένων και τους περιορισμούς των ανεμβολίαστων. Σε ποσοστό 46%, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί τους εμβολιασμένους και ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Με την άποψη αυτή, δεν συμφωνεί το 41%, ενώ 13% δεν απάντησε.

Παράλληλα, 57% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

“Πονοκέφαλος” για την κυβέρνηση ασφάλεια και εργασιακό

Τέλος, 48% των πολιτών δήλωσε ότι στην καθημερινότητά του νιώθει λιγότερο ασφαλής απ’ότι πριν από τρία χρόνια, ενώ 55% εκτιμά ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζομενους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις