Από το «Κατράκειο» Θέατρο της Νίκαιας ξεκινούν οι εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Την έναρξη της διαδικασίας θα σημάνει ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στη συνέχεια αναμένεται να μιλήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε LIVE την Συνεδρίαση

Με το πέρας την ομιλίας του κ. Τσίπρα, το λόγο θα πάρει ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η εν λόγω Συνεδρίαση αποτελεί το βασικό «γρανάζι» για την συνέχεια του κόμματος στην πολιτική σκηνή.

Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός της Κουμουνδούρου μετά τις εκλογές του 2019 προέβλεπε τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος την άνοιξη του 2020. Σχεδιασμός που αναβλήθηκε όμως επ’ αόριστον, μαζί με κάθε άλλη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη, αφού συνέπεσε με τις αρχές της πανδημίας και τα πρώτα σκληρά lockdown.

Οι βασικές εργασίες και ο διάλογος ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιηθούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Ειδικότερα, αύριο Σάββατο, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., θα συνεδριάσουν “στρογγυλά τραπέζια” που αφορούν τις εξής θεματικές: οικονομία, περιβάλλον, εργασία, κοινωνικό κράτος, πολιτισμός, κράτος – θεσμοί – δημοκρατία.

Στη συνέχεια, από τις 5.30 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης με τις ομιλίες των αντιπροσώπων και των στελεχών του κόμματος. Η διαδικασία της ολομέλειας θα συνεχιστεί και την Κυριακή, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ στη συνέχεια, έως τις 6 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και οι καταληκτικές ομιλίες και θα εγκριθεί το τελικό κείμενο των προγραμματικών θέσεων.

Το σώμα της Συνδιάσκεψης αποτελείται από σχεδόν 2.500 άτομα, ήτοι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ευρωβουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και νεοεκλεγμένες Νομαρχιακές Επιτροπές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις