Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού, σχετικά με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τη φερόμενη είσοδο στη χώρα παιχτών της Φενερμπαχτσέ με κορονοϊό, μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης .

Όπως επισημαίνεται στην μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με την μήνυση, «το σύστημα αυτό, δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».

Ο κ. Σπίρτζης παράλληλα, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία για την προστασία από την πανδημία, καθώς και άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως είναι το 285 περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και το 259 περί παράβασης καθήκοντος.

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών, όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας». «Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα, ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας», υπογράμμισε ο Χ. Σπίρτζης.

«Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις