Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ στη μηνυτήρια αναφορά του στρέφεται κατά παντός εμπλεκόμενου – υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού για την υπόθεση Χαρδαλιά.

Όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ όσον αφορά την υγειονομική κρίση είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί» και ζήτησε από τον από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να δώσει εντολή προκειμένου η δυσώδης υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Ποια πρόσωπα ζητά να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να κάνουν ενδελεχή έλεγχο και να διερευνηθούν ειδικότερα τα εξής πρόσωπα:

1. Τα πρόσωπα που φαίνεται να συνομιλούν, δια ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων, με κλήτευση αυτών, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

2. Τα πρόσωπα της αποστολής της ομάδας Φενερμπαχτσέ που κατά δήλωση του αξιωματικού υπηρεσίας του αεροδρομίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν εμπύρετα.

3. Αν κατά την αναχώρηση της τούρκικης ομάδας από την Ελλάδα τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ελέγχθηκε η αποστολή.

4. Να κληθούν τα εμπλεκόμενα στα τηλεφωνικά μηνύματα πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία από αυτούς μη ανιχνεύσιμων «πακιστανικών» κινητών τηλεφώνων εν ώρα υπηρεσίας καθώς και να δηλώσουν τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν στην υπηρεσία τους.

5. Να κληθούν οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να καταθέσουν ενόρκως επί των πρωτοκόλλων που ακολουθούσαν την επίδικη περίοδο στα αεροδρόμια της χώρας, καταθέτοντας και τις σχετικές διατάξεις, όπως επίσης να καταθέσουν αν στην υπηρεσία τους λειτουργούν μη ανιχνεύσιμα «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα.

6. Να κληθεί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την αναφορά του στις συνομιλίες και τη φερόμενη ως εντολή του να εισέλθει όλη η αποστολή της ομάδας, παρά την ύπαρξη εμπύρετων μελών της αποστολής καθώς και να εξηγήσει, αν γνωρίζει, ποιος είναι ο «μεγάλος» που αναφέρεται στα μηνύματα ως ο εντολέας της παράνομης πράξης εισόδου εμπύρετων μελών της αποστολής δίχως περαιτέρω έλεγχο. Να καταθέσει επίσης, αν γνωρίζει να λειτουργούν στο υπουργείο του μη ανιχνεύσιμα «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνει στη μηνυτήρια αναφορά τις καταγγελίες περί μη ανιχνεύσιμων «πακιστανικών» κινητών τηλεφώνων από κρατικούς λειτουργούς εν είδει μελών εγκληματικής οργάνωσης για υποθέσεις που άπτονται της δημόσιας υπηρεσίας.

Αυτή η παράνομη λειτουργία, υπογραμμίζει συνιστά ευθεία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος και αναδεικνύει τη λειτουργία ενός παρακράτους, που δρα παράλληλα και πάνω από τη νομιμότητα που οφείλει να τηρεί η δημόσια διοίκηση και η οποία πρέπει να διερευνηθεί από Εσάς, όχι μόνο στο πλαίσιο των επίδικων γεγονότων, αλλά στο ευρύτερο πλαίσιο της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

*Διαβάστε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις