Κατά τη διάρκεια του διημέρου 9-11 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με συναυλίες και λαϊκά γλέντια, θεατρικό απόσπασμα, αφιερώματα, ταξίδι στις μουσικές του Αιγαίου, παιδική κατασκήνωση και άλλα, ενώ ολοκληρώθηκαν με χαιρετισμούς από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου.

Ολοκληρώθηκε το 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη που έλαβε χώρα 9-11 Ιουλίου με τη συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, με συναυλίες και λαϊκά γλέντια, θεατρικό απόσπασμα από έργο για την ανταρτομάνα της Αγιάσου, αφιερώματα σε ανέκδοτα και μη τραγούδια της δεκαετίας του ’40 και στους κομμουνιστές ποιητές Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσο, ταξίδι στις μουσικές του Αιγαίου, παιδική κατασκήνωση και άλλα. Το διήμερο ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό που απηύθυναν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και μίλησε και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Ο Δ. Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του αναγνώρισε πως «ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους» και τόνισε ότι «η ΚΝΕ για άλλη μια χρονιά πραγματοποιεί σε συνθήκες πανδημίας μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας».

Είπε ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος τόπος από την Λέσβο: «το νησί όπου το λαϊκό κίνημα, με επικεφαλής το Κόμμα μας, έχει γράψει λαμπρές σελίδες αταλάντευτου αγώνα» και έστειλε ισχυρό μήνυμα «του διεθνισμού των λαών της κοινής πάλης, ενάντια σε εκείνα και εκείνους που ”ναρκοθετούν” καθημερινά τη ζωή της νεολαίας και του λαού και απειλούν ακόμη και να τη συντρίψουν μέσα στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις