«Πυρετός» συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας, την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει διάγγελμα σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021.

Για ποιους θα γίνει άμεσα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και υγειονομικό προσωπικό θα αφορά το πλαίσιο που θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχει ήδη κάνει η Επιτροπή Βιοηθικής.

Ο κ. Κοντεογεώργης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο.

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις