Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η συμμετοχή στην αξιολόγηση θα είναι υποχρεωτική, ενώ προβλέπονται συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει, οι οποίες θα είναι «η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός».

Παράλληλα, δήλωσε πως η αξιολόγηση «θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση», ενώ τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης, αναφορικά με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ η υπουργός Παιδείας λέει μεταξύ άλλων, ότι «είναι μείζονος σημασίας για εμάς οι νέοι μας να έχουν πραγματικές επιλογές, γι’ αυτό και μέλημά μας από την πρώτη ημέρα στο υπουργείο είναι να ανοίγουμε δρόμους για τους νέους μας».

«Καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να εμβολιαστούν»

Ακόμη, μεταξύ άλλων μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του τείχους ανοσίας, ενώ χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι τα 3/4 των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να εμβολιαστούν. Πλέον καλούμε και τους μαθητές μας άνω των 15 ετών, καθώς δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού και σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο δήλωσε πως «συζητάμε με τους ειδικούς και εξετάζουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις