Εισαγγελέας αναλαμβάνει πλέον να διερευνήσει το ζήτημα της διαρροής της λίστας με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, την οποία αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος. Μάλιστα, ο τελευταίος με την αναδημοσίευση της λίστας σχολίασε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ονόματα των παιδιών στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι αλλοδαποί.

Για το εν λόγω ζήτημα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διέταξε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος θα ζητηθεί συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Ακολούθως, τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον κ. Ελευθεριάνο που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας MeaCulpa.gr αναφέρονταν σε «σοκαριστικό κατάλογο» μαθητών. Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, αρχικά είχε δημοσιευθεί λίστα, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των νηπίων, αλλά έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις την αποδημοσίευσε.

Μάλιστα δημοσιεύθηκε και screenshot από το δημοσίευμα:

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι «μεταξύ των 20 μαθητών, δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα» και ότι «με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα».

Η διορθωτική ανάρτηση του βουλευτή

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με νεότερη ανάρτησή του διευκρινίζει ότι:

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις