«Σιωπηλά» έγινε η επιστροφή και αποκατάσταση του Αντώνη Διαματάρη, ιδιοκτήτη και εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης, «Εθνικός Κήρυξ», κοντά δυο χρόνια μετά την ατιμωτική παραίτηση στην οποία εξαναγκάστηκε από την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ειδικότερα με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο 71χρονος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας διορίστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης με την ιδιότητα του μέλους, σε αντικατάσταση του κορυφαίου καθηγητή Αρχαιολογίας και διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκου Σταμπολίδη, ο οποίος είχε χριστεί Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του μουσείου με απόφαση της υπουργού τον περασμένο Ιούλιο (ΑΠ: 330007/15-7-2021).

Την «είδηση» για τον Διαματάρη την έδωσε  στη δημοσιότητα η Καθημερινή περνώντας το μάλλον στα ψιλά:

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Διαματάρης είχε οδηγηθεί σε παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2019 μετά τον σάλο που ξέσπασε με το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia, που έγραφε ψευδώς στο βιογραφικό του ότι κατέχει. Τελικά, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια, αν και δήλωνε «υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Το νέο μέλος του Δ.Σ, θα διαθέτει το επόμενο διάστημα μια ψήφο στο Δ.Σ. του Μουσείου με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, μια ψήφο για τη λειτουργία, την πολιτιστική πολιτική του Μουσείου Ακρόπολης. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει η ανάλογη επικαιροποίηση στην επίσημη σελίδα του Μουσείου.

Παρατίθεται το σχετικό Φ.Ε.Κ, όπως αυτό αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις