Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες για τους εμβολιασμένους, είπε ότι ήταν επιβεβλημένα γιατί ενίοτε το μήνυμα που δινόταν με τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους και τα τοπικά lockdown ήταν αντιφατικά.

«Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να πάρουν πίσω της ζωή τους», δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να εκπέμπουμε μηνύματα που μπερδεύουν τον κόσμο ή είναι αντίθετα με την κοινή λογική, φέρνοντας σαν παράδειγμα τα μέτρα για τα οδοντιατρεία, τα οποία διορθώθηκαν βέβαια άμεσα.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι η ανακοίνωση των μέτρων δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό και η επισήμανση αυτή είναι ένα «καμπανάκι» κυρίως για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για να πειστούν.

Η αντίδραση της Κυβέρνησης και του κ. Δένδια «ήταν αυτή που έπρεπε»

Σε ότι αφορά το πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο της Ν.Δ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο κ. Μπογδάνος είχε προειδοποιηθεί πριν από περίπου 3 εβδομάδες, δημόσια από τον ίδιο, να μην επαναλάβει συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με τις αξίες της παράταξης. Συμπλήρωσε δε, πως η αντίδραση της Κυβέρνησης και του κ. Δένδια ήταν αυτή που έπρεπε. Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση μας δικαιώνεται από την προτίμηση των πολιτών στις δημοσκοπήσεις.

Γιάννης Οικονόμου για επιδόματα σε θέρμανση και ρεύμα: Δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε τα σενάρια για αύξηση της επιδότησης για την ηλεκτρική ενέργεια, είπε ότι οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

«Μαζί με αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν και σε άλλες κλάδους. Και στο φυσικό αέριο και όπου χρειαστεί, θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Η οικονομία να πηγαίνει καλά», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Άλλωστε, πλησιάζει και η εποχή που τα νοικοκυριά θα χρειαστούν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο για τον χειμώνα με μια κατάσταση στις τιμές, που δεν μοιάζει με άλλες στο παρελθόν.

Η ακρίβεια δεν απασχολεί μόνο μία μερίδα επενδυτών, αλλά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βλέπουν ζοφερό το επόμενο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της ανόδου τους, κυρίως στο κομμάτι της ενέργειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις