Ρωγμές στη Βουλή: Καθησυχαστικός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μέγαρο της Βουλής αλλά και το υπόγειο γκαράζ που έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες βουλευτών και υπαλλήλων, εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές, ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος».

«Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις»

Μάλιστα, εξήγησε πως τα έργα που έχουν γίνει στο πέρασμα του χρόνου, μεταξύ των οποίων το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο, έχουν βελτιώσει την κατάσταση του κτιρίου.

«Οι καλοπροαίρετες ανησυχίες που διατυπώνονται είναι καλοδεχούμενες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η επίμαχη μελέτη έγινε πριν 15 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, πως τον Ιούλιο του ’19 με το σεισμό που έγινε στην Αθήνα, το μέγαρο ελέγχθηκε από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες. «Έκαναν έλεγχο! Έχουν εντοπίσει χαρακιές και ρωγμές. Τα έχουμε μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις», είπε.

Ρωγμές στη Βουλή: «Θα γίνουν στεγανοποιήσεις»

Ο κ. Τασούλας πάντως παραδέχθηκε πως με τη βροχή που έπεσε την περασμένη βδομάδα δεν θα μπορούσε να μη περάσει στο εσωτερικό το νερό και για το λόγο αυτό αναμένεται σύντομα να γίνουν στεγανοποιήσεις. Αναγνώρισε δε πως όντως έπεσε κομμάτι μαρμάρου ηλικίας 150 και πλέον ετών, γεγονός που οδήγησε τη βουλή στην απόφαση να καλέσει συνεργείο του υπουργείου Πολιτισμού (χρειάζεται έγκριση για κάθε εργασία στον χώρο της Βουλής) προκειμένου να το αποκαταστήσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις