Την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοεμβρίου ξεκινά τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για να διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορoνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Τα κόμματα όρισαν τους εκπροσώπους τους και στην πρώτη συνεδρίαση θα εκλεγεί το προεδρείο της επιτροπής.

Από τη ΝΔ για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και για μέλη οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Υψηλάντης, Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης Ανδριανός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Πέτρος Σπανάκης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ως μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι ο Γιώργος Καμίνης και μέλος πιθανότατα ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Το ΚΚΕ θα θα εκπροσωπηθεί από την κυρία Μαρία Κομνηνάκα, η Ελληνική Λύση από τον Βασίλη Βιλιάρδο και το ΜέΡΑ25 από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι εργασίες της Επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών από τη συγκρότησή της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις