Παναγιωτόπουλος: Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα να μην προεξοφλεί «εξεταστικές και εισαγγελείς».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Παναγιωτόπολος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, «μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε».

Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήρθε ως απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το Εκπαιδευτικό Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας. «Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και αναρωτήθηκε: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;».

«Αυτές οι μεγάλες δουλειές υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων, και αυτός που θα επιλέξει, πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Και πολλοί επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. “Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Αστο παρακάτω. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση”», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την «απραξία» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επανέλαβε, μάλιστα, προηγούμενη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμά του: «Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγθούν». Με τον υπουργό να συμπληρώνει: «Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά «όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις