Πλεύρης:  Απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το νοσοκομείο του Βόλου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας έχει ενισχυθεί με άνω των 14.000 ιατρών και νοσηλευτών και έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ.

Ο  Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «προκλητική, εμφανή και με μικροπολιτικά οφέλη, την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ».

«Επιπλέον έχουμε ήδη προβεί σε επίταξη υπηρεσιών ιατρών, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και από το σύνολο των δυνάμεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρέχεται σε όλους τους ασθενείς η δέουσα θεραπεία, σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης, τη στιγμή που άλλες χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας αδυνατούν να περιθάλψουν περιστατικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας το 2019 υπήρχαν 1.516 γιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν 1.617.

«Το 2019 υπήρχαν 3.406 νοσηλευτές, ενώ σήμερα υπηρετούν 4.058. Το 2019 υπήρχαν 46 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σήμερα υπάρχουν 105 κλίνες» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις