Ηλιόπουλος: “Απειλή για τους πολίτες και τη χώρα” χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη “που πρέπει να ανατραπεί άμεσα” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Real FM.

Ασκώντας δριμεία κριτική στη διαχείριση της πανδημίας τόνισε πως “είναι βαθιά προσβλητικό να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι το ίδιο η νοσηλεία εντός και εκτός ΜΕΘ”, αφού “με μία φράση ακυρώνει ολόκληρο κλάδο της Ιατρικής και εμφανίζεται ως αρνητής της επιστήμης”. “Είναι επίσης τραγικό να λέει χθες ο κ. Πλεύρης πως πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει όποιος εισάγεται σε ΜΕΘ. Είναι δήλωση αποτυχίας, θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από υπουργός Υγείας”, υπογράμμισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει δύο φορές επάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο απώλειες ανθρωπίνων ζωών ανά εκατομμύριο κατοίκων”. “Το γεγονός ότι θα είχαμε 80-100 νεκρούς της επόμενες 40 ημέρες ακόμη κι αν με ένα μαγικό τρόπο όλοι εμβολιαζόμασταν σήμερα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία. Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει δεν αφορούν στο τώρα.

Απαιτείται άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, διότι δεν γίνεται να έχουμε 172 συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ. Απαιτείται επαναφορά της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς και οι μαζικοί εργασιακοί χώροι. Ακόμη, μαζική συνταγογράφηση των τεστ για όλους, και ακύρωση των συγχωνεύσεων στις σχολικές τάξεις”, συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα της ακρίβειας, ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε την “αδυναμία της κυβέρνησης να σχεδιάσει και σε αυτόν τον τομέα, κάτι που αποδείχθηκε και από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και το οποίο συνέχεια αναθεωρούσε, αδυνατώντας να δει το μέγεθος του προβλήματος”.

“Πρέπει άμεσα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός που στην Ελλάδα μονάχα είναι μικρότερος από το 2010. Αυτό το μέτρο θα στηρίξει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την κατανάλωση. Το είδαμε και το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 11% τον κατώτατο μισθό και κατήργησε τον υποκατώτατο. Χρειάζεται μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που το προβλέπει και η εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Και ακόμη, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας για τις επιχειρήσεις. Έτσι το κράτος θα μπορέσει να εισπράξει έσοδα που αλλιώς δεν θα γινόταν”, τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε: “Απαιτείται παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, κάτι που δεν θα μπορεί να συμβεί όταν η κυβέρνηση ξεπουλάει το πιο σημαντικό δημόσιο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας. Χρειαζόμαστε δημόσια εργαλεία άσκησης πολιτικής, δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι θα λύσει τα προβλήματα η αυτορύθμιση της αγοράς στην ακρίβεια”.

Τέλος, ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι “δεν θα σχολιάσουμε τίποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική τους διαδικασία”, σημειώνοντας πάντως πως “χθες ήταν μια πολύ κακή μέρα για δημοσκοπήσεις”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις