Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Δευτέρα ο Τάκης Θεοδωρικάκπς για να παραστεί στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 προσκληθέντων Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τους 4000 προσκληθέντες ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του υπουργού είχε συμβολικό σκοπό, για την έναρξη της εκπαίδευσης, που από την αρχή είχε οριστεί για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι «η ασφάλεια των πανεπιστημίων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και είναι καθολικό αίτημα της ελληνική κοινωνίας», ενώ θεωρεί πολύ κρίσιμη τη σωστή εκπαίδευση, πριν αναλάβουν καθήκοντα στα πανεπιστήμια.

«Δεν είναι δυνατόν να στείλουμε Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε: «Αυτά τα παιδιά είναι στο σύνολό τους πτυχιούχοι πανεπιστημίων και θα αναλάβουν τον τομέα ασφάλειας. Είναι η γενιά ανθρώπων που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες».

Η ανάρτηση του Θεοδωρικάκου από την παρουσία του στην έναρξη της εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών στην ΕΛΑΣ:

«Κάνουμε πράξη το καθολικό αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Σε αυτό θα συμβάλλουν 400 νέοι που εντάσσονται στις ομάδες προστασίας των πανεπιστημίων. Χθεσινοί φοιτητές οι ίδιοι, ξεκίνησαν σήμερα την εκπαίδευσή τους στην Κομοτηνή για να συνδράμουν αποφασιστικά στην ασφάλεια των συναδέλφων τους».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις