Δύο τελεσίδικα βουλεύματα εκδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη στέλνοντας σε δίκες, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, τους εμπλεκόμενους σε προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. (Σημερινός ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για τον Θόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ), Σταμάτη Πουλή (πρώην πρόεδρο εργαζομένων και πολιτευτή της Ν.Δ.), Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνα Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια).

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, τις οποίες είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης για τις οποίες τα Δικαστικά Συμβούλια που συνεδρίασαν, εξέδωσαν δύο παραπεμπτικά βουλεύματα για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας πλήρως τις εισαγγελικές προτάσεις της αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Β.Γ. (αρ. πρότασης 3325/2021) που πρότεινε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η πρώτη υπόθεση που θα εξεταστεί αφορά σε 22 ρουσφετολογικές προσλήψεις και η δεύτερη 74.

  •  Οι 22 «εξωτερικοί συνεργάτες» εντάχθηκαν, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μη νόμιμα στη μισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ (2013-2014).
  •  Οι 74 προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2011-14. Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο οι προσλήψεις είχαν γίνει στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες».

Η ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις