Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛ. εξηγεί γιατί καταψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και κυρίως τη συγκεκριμένη ρύθμιση για την οποία τονίζει ότι παρότι έχει ορθή στόχευση, ωστόσο είναι καθυστερημένη ενώ η ενίσχυση είναι μικρή.

Η απάντηση του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πάγια τακτική της εισαγωγής τροπολογιών-νομοσχεδίων με πολλά επιμέρους άρθρα. Παραβιάζει έτσι τις αρχές της καλής νομοθέτησης και παγιδεύει την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ψηφίσει ξεχωριστά κάθε άρθρο!

Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας προωθήθηκε ένα σύνολο ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και το voucher 200€ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού -ποσό που πάντως είναι πολύ μικρό και πολύ καθυστερημένο μετά από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης. Το μέτρο έχει ορθή στόχευση αλλά για να μην είναι προσχηματικό, οφείλει να αυξηθεί, ενώ πρέπει να συνοδεύεται κι από γενναία ενίσχυση των υποδομών του ψηφιακού σχολείου (υποδομές, Wi-Fi κλπ).

Η εμβληματική όμως διάταξη της τροπολογίας είναι το άρθρο 3 με το οποίο η Υπουργός διατηρεί την ελάχιστη βάση εισαγωγής και καταργεί τη συμπλήρωση του Διπλού Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μια βαθιά αντιεκπαιδευτική, έως και αντισυνταγματική ρύθμιση, που δημιουργεί σοβαρά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ηθικά προβλήματα. Εισάγει την πρακτική της λοταρίας στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί μπορεί να εισαχθεί σε ένα τμήμα ένας μαθητής με χαμηλότερη βαθμολογία από έναν άλλον που θα έχει υψηλότερη!

Βασική μας θέση για την εισαγωγή είναι η εφαρμογή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ -όπως ισχύει γενικά στην Ευρώπη-, για να λήξει η διαρκής ενασχόληση με το Σύστημα Πρόσβασης, που όλο αλλάζει εδώ και μισό αιώνα! Το Κίνημα Αλλαγής, σταθερό στις απόψεις του για το σχολείο του μέλλοντος, καταψήφισε την τροπολογία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις