Δένδιας για επίθεση Ερντογάν: Η συμπεριφορά της Τουρκίας τεκμηριώνει τα επιχειρήματα της Ελλάδας, τόνισε ο Νίκος Δένδιας, αρνούμενος να «απαντήσει» στα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «διάλογο με καθεστώς ύβρεων» και πρόσθεσε πως η Αθήνα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με σεβασμό τον Τούρκο πρόεδρο.

«Η Αθήνα δεν θα πέσει στην παγίδα της όξυνσης που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία, εμείς αποφασίζουμε αν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση», τόνισε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (24.05.2022) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Θα πρότεινα να μείνουμε στη σοφή απάντηση που δόθηκε χθες από ελληνικής πλευράς. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο ή να μπούμε στην διαδικασία απαντήσεων», τόνισε αρχικά ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την αντίδραση της Άγκυρας γιατί στο Κογκρέσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κάτι εκτός ορίων των πάγιων ελληνικών θέσεων.

«Η Τουρκία μερικές φορές διαπραγματεύεται με ιδιόρρυθμο τρόπο, εκτός της συνήθους διπλωματικής πρακτικής, αλλά δεν θα εξηγήσουμε την τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου. Εμείς αναφερόμαστε με σεβασμό στον κ. Ερντογάν, όπως αρμόζει σε όλους του ηγέτες», συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Εμείς δεν ακολουθούμε την οξύτητα, ούτε αντιδρούμε με τρόπο που θα επιβάλει η άλλη πλευρά. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης, αν το κρίνουμε, θα οξύνουμε επειδή η ελληνική κυβέρνηση το αποφασίζει», συνέχισε,.

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί απόλυτη τεκμηρίωση των ελληνικών επιχειρημάτων. «Επιβεβαιώνει αυτά που λέμε», είπε και ερωτηθείς αν υπάρχει πεδίο ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά πως «διάλογος με καθεστώς ύβρεων, έχει μια δυσχέρεια, για να το πω κομψά. Εμείς έχουμε διατυπώσει την επιθυμία να υπάρχει επικοινωνία, αλλά δεν μπορεί να γίνει διάλογος, όταν έχουμε υπερπτήσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις